Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kartal Kaptan, ülkede uzun bir aradan sonra tekrar her gün şehit haberlerinin gelmesinin, ülkenin yangın yerine dönmesinin birinci müsebbibinin AK Parti, ikinci müsebbibinin ise HDP olduğunu söyledi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kartal Kaptan, Şanlıurfa’da çeşitli temaslarda bulundu, ardından parti teşkilatını ziyaret etti. Burada bir açıklama yapan Kartal Kaptan, son gelişmeleri değerlendirdi. Hükümetin terörle mücadelesini sembolik bulan Kaptan, Kandil bombalanarak terörle mücadele edilemeyeceği vurgusunu yaptı. Hükümet üyelerinin çözüm sürecindeki açıklamalarını hatırlatan Kaptan, Bülent Arınç’a ‘Dağa çıkar mısın?’ sorusunu yöneltti. Hükümetin çıkardığı 5 yargı paketi ile tüm KCK’lıları serbest bıraktığının altını çizen Kaptan, terörle mücadelenin şehirde KCK’ya yönelik yapılması gerektiğini aktardı. Hükümetin Oslo’da attığı imzanın hesabını vermek zorunda olduğunu kaydeden Kaptan, her gün şehit haberlerinin geldiği bir ortamda anket yayınlayanlara da ‘utanın’ diyerek sert tepki gösterdi.
Ülkenin son günlerde yangın yerine döndüğünü dile getiren Kaptan, bunun birinci müsebbibinin AK Parti, ikinci müsebbibinin HDP olduğunu söyledi.

'UÇAKLARLA KANDİLİ BOMBALAYARAK TERÖRÜ BİTİREMEZSİNİZ'

Çözüm süreci ile ilgili 3 yıl önce partileri ziyaret ederek endişelerini ilettiğini aktaran Kaptan, “13 yıllık iktidarında dün söylediğini bugün inkar eden parti AK Partidir. Dün ne söylediyse bugün tamamını inkar etti. Ama her şeye rağmen buradan sesleniyoruz; bakın bu gittiğiniz yol da yol değil. Diyarbakır’dan kaldırdığınız uçaklarla Kandili bombalayarak terörü bitiremezsiniz. Böyle terör bitmez. Önce içerideki yuvalarını bitirmeniz lazım. İçeride mücadele etmedikten sonra istediğiniz kadar dağları bombalayın hiçbir şey ifade etmez. Hükümet 5 yargı paketi yaptı. 3’üncü yargı paketi ile tutuklu KCK’lı kalmadı. Şimdi terörle mücadele edeceğiz diyorlar, siz Kandili bombalayarak terörle mücadele edemezsiniz.” diye konuştu.

'TERÖRLE MÜCADELE ZABITANIN MISIR SATAN TABLACIYLA MÜCADELESİ SANIYORLAR'

AK Parti Hükümetinin ülkenin hiçbir yerine hakim olamadığını ifade eden Kaptan, “AK Parti şuanda yönetimi kaybetmiş. Nasıl yöneteceğinin farkında değil. Belediyecilik anlayışlı ile sanıyorlar ki terörle mücadeleyi zabıtanın kaçak mısır satan tablacıyla mücadelesi sanıyorlar. O zihniyet bizi bu hale getirdi.” şeklinde konuştu.

“EY ARINÇ DAĞA ÇIKARMISIN”

Çözüm süreci safhasında hükümet üyelerinin PKK ile ilgili sarf ettiği sözleri hatırlatıp Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a seslenen Kartal Kaptan, “Ey Bülent Arınç diyordun ya ‘Bana da zulüm yapsalar ben de dağa çıkardım.’ Çıkar mısın şimdi dağa. Bakın dağa çıkanlar polisimizi, askerimizi şehit ediyor. Hala çıkar mısınız dağa? Ey Beşir Atalay, ‘ister kabul edin ister etmeyin Kürtlerin lideri Öcalan’dır.’ Hala bunu diyor musunuz? Bunların terörle mücadele etme şansı var mı?” diye sordu.

'KCK’LILAR SERBEST BIRAKILDI, TERÖRLE MÜCADELE EDEN POLİSLER İÇERİ ATILDI'

“İki yıldır fellik fellik paralel aramasaydınız ülke bu hale gelmezdi.” diyen Kaptan, tüm KCK’lıları serbest bırakılırken terörle mücadele eden vatan evladı polislerin içeri atıldığını ya da ihraç edildiğini ifade etti.

HDP’nin kapatılıp kapatılmaması tartışmalarına da değinen Kaptan, “HDP teröre bulaşmışsa elbette kapatılacak. Dünyanın neresinde teröre bulaşmış, kan dökülmesini kınamamış bir parti kapatılmaz. Hem kapatılsın, hem de içinde teröre bulaşanlar yargılansın.” diyerek fikrini beyan etti.

'OSLO’DA ATILAN İMZANIN HESABINI AK PARTİ VERMEK ZORUNDA'

Hükümetin çözüm sürecinde yaptığı hataların hesabını vermek zorunda olduğunu dile getiren Kartal Kaptan, “Öyle çözüm süreci bitti demekle olmuyor. Bunun vebalini ödemek zorundadır. Oslo’da atılan imzanın bedelini AK Parti vermek zorunda. Çözüm sürecinde yaşanan bütün olayların hesabını vermek zorundadır. Vatandaşı, HDP, İmralı ve Kandil’in insafına terk ettiler. Çözüm mü arıyordunuz, gelip burada Kürt kardeşlerimizle oturacak, isteklerini soracaktınız. Siz ne yaptınız? Bizi paralel diye ötekileştirdiniz fakat Florya’da, Nişantaşı’nda, Bebek’te oturan artistleri akil adam diye sorunu çözün diye bölgeye gönderdiniz.”

'HER GÜN ŞEHİT HABERİ GELİYOR, ONLAR ANKET YAYINLIYOR, UTANIN!'

BBP’li Kartal Kaptan, gerilim ortamından siyasi beklenti devşirenlere sert sözlerle yüklendi. Her gün şehit haberlerinin geldiği ortamda anketlerin yapanlara ‘Utanın’ diye seslendi. Kaptan şu ifadelere yer verdi: “Türkiye yangın yerine dönmüş. Hala utanmadan, sıkılmadan anket yayınlayanlar var. AKP’mi çoğaldı HDP’mi çoğaldı. Utanın, utanın! Şehit veriyoruz. Anaların yüreği yanıyor, insanların ciğeri yanıyor. Her gün şehit haberi alıyoruz. Sizin yaptığınız siyaset batsın. İnsan bundan utanır. Yüzde yüz alacağıma, bir ananın gözyaşı akmasın.”

Editör: TE Bilisim