Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!
BBP eski Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bize, korkmayın ülkeyi kimse bölemez diyorlar. 1910'lu yıllarda da böyle diyorlardı ancak koskoca Balkanlar, 10 yıl içinde elimizden çıktı." dedi.

Kayseri’de Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) Milli İttifak sonrasında yeniden aday tanıtımı öncesinde SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile BBP eski Genel Başkanı Mustafa Destici bazı ziyaretlerde bulundu.

BBP ile SP’nin milli ittifak yaparak genel seçimlere girme kararının ardından illerdeki milletvekili adayları tanıtımı başlandı. Kayseri’deki aday tanıtımı törenine Kamalak ve Destici birlikte katıldı. Şehir Tiyatro salonunun tamamen dolduğu tanıtım törenine de konuşan Kamalak, "Buradan, babaocağını, milli görüşü bırakıp, giden kardeşlerim, bizden ne gibi bir yanlışlık gördünüz ki başka başka taraflara savrulup gittiniz? Biz yanlış mı yaptık? 4 sefer partimiz kapatılmıştı. Sizin davanızı savunduğumuz için kapatıldı, yanlış yaptığımız için değil. Hak yolda yürüdüğümüz için kapatıldı. Çalmadık, çırpmadık, yanlış yapmadık. Bu milletin derdine deva olmak için uğraştık. Eğer şu an Türkiye'de sata sata bitirilmeyen fabrikalar varsa, emin olun ki temellerini bizim attığımız fabrikalardır" dedi.

BBP eski Genel Başkanı Mustafa Destici, milletimizi kamplaştırmaya, ayrıştırmaya ve çatıştırmaya çalışanlara inat, birlik dediklerini, milli ittifak dediklerini belirterek, “Bu milleti ayırmaya, bölmeye, çatıştırmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecek ve biz bunun önünde durduk, duracağız. Milletimiz en büyük probleminin başında bu geliyor. Hem Türkiye'yi yönetenler, hem de Meclis'te muhalefet edenler, içerideki ve dışarıdaki bir takım karanlık odakların yönlendirmesi, tahriki ve fitne oyunlarıyla maalesef milletimizin arasına nifak tohumları ektiler. Bize, korkmayın ülkeyi kimse bölemez diyorlar. 1910'lu yıllarda da böyle diyorlardı ancak koskoca Balkanlar, 10 yıl içinde elimizden çıktı" diye konuştu.

Aday tanıtım öncesinde her iki lider Doğu Türkistanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Uzun sürede burada kalan sohbet eden iki lider, cemaatle birlikte camide namaz kıldıktan sonra aday tanıtım törenine katıldı.

Editör: TE Bilisim