Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
 "Biz bir tek insanımızın dahi zayi edilmediği; sanayisi, tarımı, sanatı gelişmiş; okuyan, sorgulayan, araştıran, düşüncelerini özgür bir şekilde ifade edebilen, özetle yurtiçinde ve yurtdışında itibarı olan, dünya insanlığının medeniyet noktasında referans aldığı bir Türkiye yani güçlü, lider bir ülke ülküsünün peşindeyiz."

"Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli Bey'in defalarca herkese sağduyu namına gayet net beyanatları olmuştur. Ben de bir kez daha bütün ülkücü arkadaşlarıma seslenmek istiyorum. Kim hangi tahrikin, hangi oyunun içinde olursa olsun arkadaşlarımın tek vazifesi okullarına gitmek ve başarı ile mezun olmak olacaktır. Çünkü 2023'ün lider ülkesinin yöneticileri bugünkü arkadaşlarımız olacaktır. O zaman arkadaşlarımız okullarına gidip her türlü tahrikten uzak durarak başarı ile okullarını bitirmeli ve hem kendilerini bekleyen ailelerine hem de memleketimizin her yerinde insanımıza hizmet etmek için gayret etmelidirler. Ülkücü Türk gençliği bu hain saldırılara en büyük cevabı mezuniyet törenlerinde birincilik kürsülerinden verecektir."

"Çağın süper güçlerinin kontrolündeki ülkelerde, basın ve güç odakları temas ettikleri topraklarda, sefaletin, kan ve gözyaşının kendilerinin bencil medeniyetleri adına hüküm sürmesini istemektedir. Bizler ise bir medeniyet inşasına talibiz. Talip olduğumuz medeniyet şuurunda, " ruh cephesinin maden işçileri " olarak tarif ettiğimiz ülkücü-milliyetçi camia bir ilim ve ahlak hareketine taliptir. Sokaklardaki, üniversitelerdeki anarşinin çözümü adına devletin kolluk kuvvetleri gerekeni yapmak mecburiyetindedir."

Yıldıray ÇİÇEK'in söyleşisi

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, ilk röportajını Ortadoğu'ya verdi. Kılavuz, Ülkü Ocakları'nın yapacağı faaliyetleri, üniversitelerde yaşanan PKK saldırılarını ve gündeme dair çok önemli açıklamalar yaptı. İşte sorular, İşte cevaplar:

Sayın Olcay Başkan, 7 aydır vekaleten yürüttüğünüz Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanlığı görevine geçtiğimiz haftalarda Ülkü Ocakları İl Başkanları ve Üniversite başkanlarının huzurunda, MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli'nin "Kur'an-ı Kerim, Türk Bayrağı ve Bozkurt flaması" takdim etmesiyle atandınız. Yeni göreviniz hayırlı olsun ve başarılar diliyorum. Bu konuda duygu ve düşüncelerinizi alabilir miyiz?

ÇÖZÜM ODAKLI SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE AÇMAK ÖNCELİKLİ MESELEMİZDİR

Olcay Kılavuz:

Ülkücü harekette, hangi alanda veya hangi konumda olursa olsun vazife yapmak erişilmez bir gurur ve hizmet etme imkanı bulmak da ulaşılmaz bir arzudur

Sayın genel başkanımızın takdirleri ile verilen bu vazifeyi ben ve arkadaşlarım, Hoca Ahmet Yesevi'den günümüze ulaşan Ocak kültürü ve teşkilat geleneğimizden aldığımız ilham doğrultusunda, maziden atiye akan bir hizmet köprüsü olarak değerlendiriyoruz. Aziz milletimizin dertleriyle dertlenmek noktasında bir gönül kapısı olarak yüreğimizi ve teşkilatlarımızı sonuna kadar çözüm odaklı sosyal sorumluluk projelerine açmak öncelikli meselemizdir.

Sizlerin de nazik sorunuzda belirttiğiniz gibi Sayın Genel Başkanımız atama esnasında şahsıma Kuran-ı Kerim, Türk Bayrağı ve Bozkurt flaması takdim etmişlerdir. Öncelikle bu üç nişane tevdi edilen görevin ne kadar kutsal olduğunu işaretlemesi açısından manidardır. Yüklenmiş olduğumuz sorumluluğun muhtevasını, sınırlarını, hedeflerimizi, hareket planımızın şeklini ve dünyayı okuma biçimimizi bu kutsal emanetlerin dilinden anlamak mümkün. Ayrıca Liderimiz burada çok önemli bir hususu, daha henüz çıktığımız yolun başında bizlere hatırlatmaktadır. Bu nadide hediyelerin her biri lekelenmeden canımızdan aziz bilmek suretiyle her ne pahasına olursa olsun yaşayarak ve yaşatılarak gelecek nesillere ulaştırmak zorunda olduğumuz emanetlerdir; tıpkı bize tevdi edilen Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı makamı gibi.

Bilindiği üzere yıllardır Ülkü Ocakları Başkanlıklarının atamaları il ve ilçelerde de Kuran-ı Kerim, Türk Bayrağı ve Bozkurt flaması eşliğinde gerçekleştirilmektedir. Ülkü Ocaklarımızın kurucuları arasında yer alan bir Ocaklı olarak Sayın Genel Başkanımızın her zaman olduğu gibi burada da Ülkü Ocaklarına göstermiş olduğu hassasiyeti ve her zaman ifade etmiş oldukları gibi vermiş olduğu önemi görmekteyiz.

Kıymetli Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli Beyefendinin ülkücü harekete hediye etmiş olduğu önemli kavramlardan bir tanesi de malum olduğu üzere yol arkadaşlığı mefhumudur. Hülasa böylece ben ve yüz binlerce genç Türk ülkücüsü Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in yürüdüğü yolda, liderimiz Devlet Bahçeli'nin izinde, Galip Erdem Ağabeyimizin veciz ifadesi ile Ülkücü olabilmek ülküsünde yol arkadaşlığı yapmak üzere ant vermiş bulunuyoruz.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı olarak önümüzdeki dönemde Ülkü Ocakları bünyesinde ne gibi çalışmaları ve faaliyetleri yapmayı planlıyorsunuz?

TÜRK DÜNYASI MÜCADELE GELENEĞİMİZDE VAZGEÇİLMEZLERİMİZDENDİR

Olcay Kılavuz:

Görevi alırken ifade ettiğim gibi, Ülkü Ocağı milletine karşı derin sevgi ve saygı taşıyan milletinin ızdırapları karşısında çözüm yoları arayan bir eğitim ve kültür vakfıdır.

Ülkü Ocakları yok edilmek istenen fikir, bilgi, iman ve ülkü açlığına terk edilmiş bir milletin yeniden kendine dönüşünü gerçekleştirilmesi için kurulmuş bir sığınaktır.

Yapacağımız AR-GE çalışmaları doğrultusunda gençliğimizin önceliklerini sağlıklı bir şekilde yerinde belirleyerek çözüm önerilerimizi ortaya koyacağız. Özellikle orta öğretim gençliği ve üniversiteli arkadaşlarımızın eğitim alanında kariyer planması ve uzmanlaşma çerçevesinde desteklenmesi için somut projeler ortaya koyacağız. Kişisel gelişim çalışmalarından akademik başarıya kadar ciddi, kalıcı, gelişime açık etkinliklerimiz olacak. Özellikle Orta-öğretim ve Üniversitelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığım döneminde teşkilatlarımızla iç içe yaptığımız çalışmalarda edindiğim intibalar bu konuda bana kaynak teşkil ediyor.

Kariyer planlaması ve uzmanlaşma özellikle üzerinde durulması gereken iki kavram. Orta öğretim gençliğimiz için Ülkü Ocakları Genel Merkezimizin bünyesinde ülke çapında kariyer planlaması için hizmet verecek bir Rehberlik ve Psikolojik Danışma- Araştırma Merkezi kurmayı planlıyoruz. Söz konusu araştırma merkezinde çok taraflı bir profille hizmet vermeyi düşünüyoruz. Bu organizasyonda orta öğretim gençlerinin temsilcileri, sosyologlar, psikologlar, eğitimciler, akademisyenler, devlet bürokrasisinden uzmanlar istihdam edeceğiz. 2023 Lider Ülke Türkiye hedefinde aktif rol oynayacak ihtiyaç duyulan meslekler ve özel hizmet alanları tespit ederek bu ihtiyaca göre bölgelerden planlı bir şekilde üniversitelere yönlendirme yapacağız.

Yine bu süreçlerden geçen liseli ülküdaşlarımızı üniversite eğitimleri esnasında takip ederek seçtikleri dallarda uzmanlaşmalarını teşvik ederek bir sivil toplum kuruluşu olarak açtığımız kurslarla, vereceğimiz özel eğitim programlarıyla sürekli geri beslemede bulanacağız. Bu hususu somutlaştırmak için sertifika programları oluşturmayı düşünüyoruz.

Türk-İslam sanatlarının kişisel beceriyi destekleyen bütün dallarında etkinlikler geliştirme gayretindeyiz.

Estetik ve sanata profesyonel ortaklarla yaklaşarak kalıcı eserler bırakmak niyetindeyiz. Bütün bunları da ulusal ve uluslararası festivallerle tüm komu oyuyla paylaşacağız.

Türk Dünyası mücadele geleneğimizde vazgeçilmezlerimizdendir. Geçmişten bugüne etkin bir şekilde kurum olarak önemli faaliyet gösterdiğimiz bu alanda özel birimler oluşturarak çalışmalarımızı yoğunlaştırmayı düşünüyoruz.

Elbette ki hareket planımızı dört temel husus üzerine kurgulayacağız. Yüce dinimiz İslam'ın temiz kaynağından kanmış, maneviyatı kamil, ruh ve moral değerleriyle sağlam; bedenen her türlü kötü alışkanlardan uzak ve muhakkak sporun en az birkaç dalıyla uğraşan, estetik ve sanat boyutuyla üretim safhasında kendini tanıma imkanı bulmuş güzeli arayan gören ve daima nezaketle takdir etmesi bilen, bilgiyi etkin bir şekilde kullanıp uzmanlaşma şifresinde ısrarcı olan bir gençlik hayal ediyoruz.

Sosyal sorumluluk ve kurumsal hareket planı üzerinde durduğum iki ana başlık olacak.

Aslında bütün bunlar zaten çağın gereği olarak başarıyı hedefleyen her kurumun karşısında duran kaçınılmaz gerçeklerdir. Ülkü Ocakları olarak bizim farkımız, Türk milleti için hiçbir şahsi menfaat beklemeden hayal kurabilen ve hayallerini nasıl gerçek kılabileceğinin yollarını arayan, gece gündüz durmadan samimiyetle çalışabilecek kol, kafa ve kalp birlikteliğinin yapılabileceği dava arkadaşı hukukunda birbirine inan bir gençlik hazinesine sahip olmamızdır.

Bu sebeple bize gerçek başarıyı proje ortakları olarak İl ve İlçe Ocaklarımızın getireceğine inanıyoruz. Dava arkadaşlarıma bu noktada güvenim tam. Özellikle bazı projeler bölgesel ihtiyaçlara göre farklılık arz edebilir. Bu sebeple İl ve ilçelerimizle olan bilgi ve tecrübe paylaşımını önemsiyorum. Daha önce İl başkanlığı görevinde edinmiş olduğum tecrübe ve Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı göreviyle ülke çapında gerçekleştirmiş olduğum ziyaretler ve gösterdiğim faaliyetler zaman zaman çok ortaklı bölgesel faaliyetler ortaya koymanın daha doğru olacağını gösterdi.

Ülkü Ocakları Genel Merkezi olarak yaptığımız her faaliyeti kurumsal bir hüviyetle sürdürülebilir kılma niyetinde olacağız.
Editör: TE Bilisim