İYİ Partili belediye başkan adayı çekilerek Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı aldı İYİ Partili belediye başkan adayı çekilerek Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı aldı
İşte o paylaşım: 

"Arkadaşlar bu işi muhakemeye baştan başlayalım. Diyelim ki bir tek adam kararname çıkardı ve bütün diğer partileri kapattı, sadece en çok oyu alan iki parti kaldı iktidardaki parti ve muhalefetteki parti.. O zaman sizin Ülkünüz (=idealleriniz) bitecek mi ?
"Artık MHP yok, yasaklı, o zaman biz Türk Milleti'nin hak ve menfaatlerini korumaktan vaz geçelim artık" mı diyeceksiniz ?.. "Türk Birliği (Tûran) idealimizden vazgeçelim" mi diyeceksiniz ?..

Gördüğümüz gibi ESAS OLAN DAVADIR, PARTİ fikirlerimizi iktidar yapmak için VASITADIR..

Yaşınız kaç bilmiyorum ama bana göre çok da eski olmayan bir tarihte, 80'li yıllarda, "12 eylül" cunta yönetimi AP, CHP, MSP ile birlikte MHP'yi de yasaklamıştı. 83'te Türkeş'in emriyle kurulan Muhafazakar Parti ÜLKÜCÜLERİN PARTİSİ olmuştu ama MGK seçimlere katılmasını engellemişti. 87'de Türkeş'e siyaset yasağı kalktı ilk kongrede Genel Başkan oldu ve partinin adı MÇP oldu.

Aslında MHP kurulmadan önce de Türkeş CKMP'nin Genel başkanı idi ve 69'da CKMP'nin adı Türkeş'in önerisi ile MHP olarak değiştirildi.

Demem o ki, Türkeş'in sağlığında da Ülkücüler başka parti isimleri altında öbeklendiler.

Diyebilirsiniz ki "O zaman MHP yok idi, yasaklı idi, şartlar farklı idi.."

Amenna.. Ama 1991 seçimlerine girilirken yasak kalkmış, MÇP adı değişerek MHP olmuştu ve Türkeş başında idi.. 

TÜRKEŞ MHP'NİN BAŞINDA İKEN ÜLKÜCÜLER 1991 SEÇİMLERİNDE REFAH PARTİSİ'NE OY VERDİLER..

Neden peki ? Çünkü o konjonktürdeki siyasetin gereği Ülkücüleri parlamentoya taşımak için böyle bir "Ara yol" tercih edilmiş idi..

(Bunu o zaman da, bu zaman da yanlış bulanlar olmuştur, halen yanlış bulanlar vardır. Haklıdırlar veya değildirler o bir başka konu ama neticede böyle bir vaka vardır; 

ÜLKÜCÜLER TÜRK MİLLETİ'NİN HAK VE MENFAATLERİNİ KORUMAK VE KOLLAMAK İÇİN (ki Ülkücülüğün misyonu budur) İÇİNDE BULUNULAN ŞARTLARIN GEREĞİ OLARAK, BAŞKA İSMİ VE BAŞKA FELSEFESİ OLAN PARTİYE DAHİ OY VERMİŞLERDİR..

BU GÜN DE, ÜLKÜCÜLER MİSYONLARININ GEREĞİ OLARAK, (ve içinde bulunulan şartların gereği olarak) TÜRK MİLLETİ'NİN HAK VE MENFAATLERİNİ KORUMAK VE KOLLAMAK İÇİN ASLINDA ÜLKÜCÜ BİR PARTİ OLMADIĞI HALDE, -Söylemi / İddiası "Bütün Vatanseverleri Buluşturmak" olan- "İYİ PARTİ"YE OY VEREBİLİRLER.. VEREBİLMELİDİRLER.. VERMELİDİRLER..

ÜLKÜCÜLERİN PARTİSİ MHP OLSA BİLE, 

MHP'NİN SİYASİ VARLIĞINI VE TÜRK SİYASETİNE NÜFUZ EDEBİLME KABİLİYETİNİ SÜRDÜREBİLMESİ İÇİN, TÜRKİYE'Yİ NORMALLEŞTİRECEK, 'İYİ'LEŞTİRECEK, YENİDEN CUMHURİYET'E VE PARLAMENTER DEMOKRASİ'YE DÖNÜŞÜ SAĞLAYACAK TEK ŞANSIMIZ OLAN "İYİ PARTİ"Yİ İKTİDARA, AKŞENER'İ CUMHURBAŞKANLIĞINA TAŞIMAK ÜLKÜCÜLERİN BU KONJONKTÜRDEKİ GÖREVİDİR, MESULİYETİDİR !

AKLIN YOLU BUDUR !.."

Ali Baykan


Editör: TE Bilisim