Sözcü'den Nil Soysal'a konuşan Özdağ, sokakta vatandaşlar tarafından önlerinin kesilip, ne zaman yeni parti kuruyorsunuz sorularıyla karşılaştığını belirtti. 

İşte Özdağ'ın o röportajından ilgili kısım şöyle: 

MAHKEME BİZİ ŞAŞIRTMADI

– Mahkeme MHP tüzük kurultayını iptal etti. Muhalifler açısından ne ifade ediyor?

20 Haziran'da mahkemenin verdiği iptal kararı hiç şaşırtıcı değil. Hukuk devletinin tasfiye edildiği bir ülkede adil bir karar beklemiyorduk. Referandum sürecinin en etkin ve belirleyici gücü olan Türk Milliyetçileri Türkiye bir başkanlık seçimine giderken temsil ettikleri siyasal gücü sahaya taşımadan bir kenarda oturup beklemeyeceklerdir. Zaten kirli referandum sonrasında bütün Türkiye'de arkadaşlarımızla yoğun temaslarımız, danışma toplantılarımız oldu. Ramazan ayı boyunca da yoğun çalıştık. Toplumdan büyük bir yeni parti talebi yaşıyoruz.

– Yeni parti kuruluyor mu? 

Sokakta önümüzü kesip “Ne zaman yeni parti kuracaksınız?” diye soruyorlar. Sadece MHP seçmeni değil toplumun her kesiminden büyük bir beklenti var. MHP seçmeni zaten referandumun da gösterdiği gibi artık Bahçeli ve temsil ettiği her şeyden kopmuş durumda… Bizim için önemli olan ülkemizin karşı karşıya olduğu ağır sorunları çözecek bir program ve kadroyu oluşturabilmek.

(Kaynak: Siyaset Cafe)

Editör: TE Bilisim