Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, seçimlerin üzerinden iki ay gibi süre geçmesine rağmen halâ hükümetin kurulamamasına tepki gösterdi. Usluer, "Doğu ve Güneydoğu yangın yeriyken, ülke kimsenin kişisel çıkarlarına ya da siyasetine mahkum edilemez. Terörün dini, mezhebi, etniği yoktur." dedi.

Milletvekili Usluer, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Eskişehir Şubesi yemeğinde, ülke siyasetine ilişkin açıklamada bulundu. Birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Usluer, “Gün ülke olarak birleşme ve bütünleşme günüdür. Siyasetin amacı sorun çıkarmak değildir, toplumsal sorunları çözmektir.” dedi. 7 Haziran seçimlerinin üzerinden iki aya yakın zaman geçmesine karşın hükümetin kurulamamış olmasının Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanmamış bir olay olduğunu kaydetti. “CHP olarak 7 Haziran seçimlerinde milletimizin verdiği uzlaşı mesajını almıştır ve gereğini yerine getirmeye çalışmaktadır.” diyen Usluer, AK Parti’ye tepki gösterdi. Usluer, “Doğu ve Güneydoğu yangın yeriyken, ülke kimsenin kişisel çıkarlarına ya da siyasetine mahkum edilemez. Terörün dini, mezhebi etnisitesi yoktur. CHP olarak her türlü terörü, nereden gelirse gelsin lanetliyoruz." ifadesini kullandı.
Editör: TE Bilisim