Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı
CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığına yazılı bir soru önergesi verdi.

Suruç katliamıyla tarihimizin en büyük gençlik katliamı yaşandığını dile getiren Mehmet Tüm, "Bu katliamla başlayan ve şehit haberleriyle ülkenin her yerine yayılan kaos ortamı halkın huzur ve güvenliğini tehdit etmektedir. Alışveriş merkezlerinde, şehir merkezlerinde, metrolarda, otobüs duraklarında halk bomba tehlikesiyle dolaşamaz olmuştur. Bütün bu gelişmelere rağmen IŞID üyeleri şehir merkezlerinde dolaşmaya tehdit oluşturmaya devam etmektedir.
Suruç katliamı sonrasında başlayan operasyon dalgasıyla, ülke daha büyük bir kaos ve güvensizlik ortamına sürüklenmiştir. Yıllardır çatışma ve ölümlere son vermek için çözüm ya da barış süreci adı altında yürütülen süreç fiili olarak sona erdirilmiştir. Savaşın bedelini yoksul halk çocukları ödemektedir. Her gün başka bir kentten şehit haberleri almaktayız. Türkiye halkının istediği barış ve güven ortamının bir an önce sağlanmasıdır." dedi.

Tüm, Davutoğlu'na şu soruları yöneltti:

"Huzur ve demokrasi operasyonu olarak adlandırdığınız operasyonlar ülkede huzur ortamını yaratmış mıdır?

'Toplumsal barışı tehdit eden, artan terör olaylarının nedenlerinin araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasına' ilişkin öneriyi kabul etmemenizin sebebi nedir?

Ülkede gerçekten demokrasi ve huzur ortamının olması için terör olaylarının meclis tarafından araştırılması sizce nasıl bir sakınca yaratmaktadır?

Genel seçimlerden sonra artan kaos ortamını neye bağlıyorsunuz? Barış süreci neden seçimlerden sonra bitirilmiştir?

Ülkenin her yerinde bomba ihbarları haberleri gelirken, gencecik canlarımız, askerlerimiz, polislerimiz şehit olurken huzur ve demokrasi ortamı sağlanabilir mi?

'Vatan için Evlatlarımızı Feda Etmeye Hazırız' sözünde gerçekten kendi evlatlarınızı mı kast ettiniz? Yoksa sözünü ettiğiniz bu ülkenin yoksul evlatları mıdır?

Bu savaşa kaç tane AKP’li üst düzey yöneticinin, kaç tane bakanın, kaç tane üst düzey bürokratın çocuğu gidecektir?

Operasyonların başladığı günden beri şehit olan asker ve polislerin yaşları kaçtır? Şehitlerin ekonomik ve sosyal durumları nedir? Şehit olan asker ve polislerin kaçı evlidir? Kaç tanesinin çocuğu yetim kalmıştır?"

Editör: TE Bilisim