Günün espirisi: AKP'nin akili Vedat Bilgin'e göre PKK ile masaya oturulmadı...

MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanvekili Vedat Bilgin, AA muhabirine, Karadeniz'de gerçekleştirdikleri ziyaretler öncesi, kamuoyuna farklı yansıtılsa da bölge insanının kendilerini makul bir şekilde karşılayacağını tahmin ettiğini söyledi.

Bölge insanının sürece olumlu bakmasının şaşırtıcı bir durum olarak karşılanmaması gerektiğine dikkati çeken Bilgin, şöyle konuştu:

"Bazı illerde, Bayburt, Gümüşhane gibi illerde herhangi bir tepki olmadı ama tepkinin, protestonun olduğu yerlerde de bunu anlamak gerekir. Çünkü insanlar bu mesele tam nedir kavrayamıyorlar. Zaten bizim de misyonumuz oydu."

"PKK ile masaya oturmak gibi bir şey yok"MUŞ!

Süreçle ilgili olarak endişe duyanların, meseleyi bilmedikleri için endişeli olduklarını anlatan Bilgin, şöyle devam etti:

"Sokaktaki insanın yanı sıra sivil kuruluşlar var. Onlar siyasi angajmanlarına göre tavır alıyorlar ama geniş bir sivil kitle var. Her kentin sağduyusunu temsil eden insanlar var. Onlar meseleye bütün sağduyuları ile destek oluyorlar. Türkiye'nin terörden kurtulmasının, ülkeyi nasıl kanatlandıracağını söylüyorlar. Bence bu sivil unsurlar önemli. Çünkü sokaktaki insanın da büyük ölçüde bağlantıları onlardır. Bir de ideolojik katı gruplar var. Onlar süreci anlamayan, anlamak da istemeyen, baştan itibaren bu işe karşı olan kesimler. Onlar 'PKK ile konuşuluyor, masaya oturuluyor' diyorlar. Oysa PKK ile masaya oturmak gibi bir şey yok. Baştan yanlış o. Bir pazarlık yapılmıyor. PKK karşımızda bir şey kazanmış örgüt değil. Türkiye'nin karşısında kaybetmiş bir örgüt."

Editör: TE Bilisim