Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın ‘4 bakanın Yüce Divan’a yollanması olmazsa olmazlarımızdan değil’ açıklaması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarının çok açık ve net olduğunu belirten Vural, “MHP olarak bunlar bizim açıkçası temel duruşlarımızdan biridir. Genel Başkanımızın açıklamaları ortadadır. Bu konuda referans olarak Genel Başkanımızın açıklamaları dikkate almanızı istiram ediyorum. Bizim tuttuğumuz yol kuru bir yol değildir, mesele ilke meselesidir.” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ve beraberindeki heyetini kabul etti. Vural ziyaretin ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, 'Meclis Başkanvekili olarak partinizden Meral Akşener yerine Koray Aydın gösterildi bununla ilgili Bahçeli’nin ‘kimin ismi daha çok kullanılırsa onun ismi olmaz’ açıklamasına dayandığı iddiaları var bunu nasıl değerlendirirsiniz?' sorusuna Vural, “Bundan önceki nasıl belirlenmişse buda öyle belirlendi. Bundan önce Akşener’i aday gösteren makam partimiz olmuştur. Şimdi de yeni bir dönemde meclis başkanı seçildikten sonra bildirim ortala çıkacak. Böyle bir irade oluşmuştur bunda yadırganacak hiçbir husus yok.” cevabını verdi. 'Akşener isminin sıkça dile getirilmesinin bunda etkisi olup olmadığının' sorulması üzerine Vural, “Bunlarla ilişkilendirmek doğru değildir. Yeni bir adayımız vardır, yeni bir görev dağılımı yapılmasını uygun gördük.” diye konuştu.

Başka bir gazetecinin, 'MHP Milletvekili Ümit Özdağ’ın gazetelere yansıyan MHP’nin 4 bakanla ilgili bu konuda neler söylersiniz?' sorusuna Vural, “Genel Başkanımızın açıklamaları çok açık ve net. MHP olarak çözüm süreci, 17-25 Aralık yolsuzluk parlamenter demokrasi bunlar MHP olarak bizim açıkçası temel duruşlarımızdan biridir. Genel Başkanımızın açıklamaları ortadadır. Bu konuda referans olarak genel başkanımızın açıklamaları dikkate almanızı istiram ediyorum. Bizim tuttuğumuz yol kuru bir yol değildir mesele ilke meselesidir. MHP olarak bu konuda hem parlamenter demokrasiye sahip çıkma hem dürüst yönetim hem rüşvet ve yolsuzluk sürecine bulaşanların yargılanması ve aynı zamanda Türkiye’ye çözülme sürecine götüren süreç bizim Türkiye’nin ve milletimizin açıkçası bizden beklentileridir. Bu beklentileri karşılayacak şekilde siyasal duruşumuzu açık ve net ortaya koyduk. Bunun dışında yapılacak başka bir yorum yok.” diye cevap verdi.

KOALİSYONUN RENGİ AÇISINDAN ZANNEDERİM BELKİ BAYKAL’IN ADAYLIĞINI O ÇERÇEVEDE SORMANIZ DAHA FAYDALI

Meclis Başkanlığı yarışında adayınız Ekmeleddin İhsanoğlu’na seçilme şansı görüp görmediğinin sorulmasını üzerine Vural, “Elbette. Ekmeleddin İhsanoğlu bey Recep Tayyip Erdoğan karşısında bir uzlaşma adayı olarak konmuştu. Bu bakımdan hem üstlendiği görevler hem Meclis Başkanlığı'nın bulunduğu konum itibariyle Ekmeleddin İhsanoğlu’nun açıkçası bu yönüyle hem iyi bir temsil yapabileceği hem de üzerinde uzlaşma temin edileceği bir aday olacağı kanaatindeyiz. Bu artık Parlamento'nun görevi, milletvekillerin görevi bundan sonraki turları takip edeceğiz. Salı günü ilk iki tur 367 ondan sonrada 276 olmazsa en fazla oyu alan 2 adayın yarışacağı son tur olarak MHP olarak tüm vekillerin Ekmeleddin İhsanoğluna oy vermeleri beklentisindeyiz. Onun dışında bir beklentimiz yoktur. İyi bir aday olduğu kanaatindeyiz. Bu aday milletvekillerinin oyları ile Meclis Başkanı seçilir.” dedi.

'Meclis Başkanı seçiminin koalisyonun rengi belli eder mi' şeklindeki soruya Vural şu cevabı verdi: “Koalisyonun rengini bu konuda partiler arası bir görüşme. Ama onu adaylık konusundaki koalisyonun rengi açısından zannederim belki Baykal’ın adaylığını o çerçevede sormanızı daha faydalı olabilir diye, adres yanlış adres, sarayda başlayan sürecin bir devamı olarak bu sürecin nereye gideceğini açıkçası bundan sonra göreceğiz. MHP olarak biz kendimizin içinde olmuş bir milletvekilini destekleyeceğiz diğer vekillerin de onu desteklemelerini umut ediyoruz.”

Editör: TE Bilisim