31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın Rusya’nın doğalgaza yaptığı yüzde 10’luk indirimin vatandaşa yansıtılamayacağı açıklamasıyla ilgili değerlendirmeler yaptı. “Doğalgaz formül kazığını milletimize atanı AKP’dir.” diyen Vural, “Zamanın formülü ile 109 dolar olan doğalgaz fiyatı 129 dolara çıkarılmıştır. Yüzde 22 zam yapılmıştır. Soçi’de Başbakanın 7,5 saat Putin’le yaptığı görüşmeden sonra doğalgaz formül kazığı ile yüzde 22 Rusların fiyatı artırılmıştır. Daha sonra yüzde 10’luk bir indirim yapılıyor vatandaşa müjde olarak verdiniz. Ama bunun aslında AKP’nin Rusya ile birlikte hareket ederek attığı kazığın devamından başka bir anlam taşımadığı ortaya çıktı. Millet kandırılmıştır aldatılmıştır.” diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Vural gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “Rusya doğalgazda indirim yaptı, enerji bakanı bunu tüketiciye yansıtamıyoruz açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Vural, “Doğalgaz formül kazığını milletimize atan AKP’dir. Zamanın formülü ile 109 dolar olan doğalgaz fiyatı 129 dolara çıkarılmıştır. Yüzde 22 zam yapılmıştır. Soçi’de Başbakan’ın 7,5 saat Putin’le yaptığı görüşmeden sonra doğalgaz formül kazığı ile yüzde 22 Rusların fiyatı arttırılmıştır. Daha sonra yüzde 10’luk bir indirim yapılıyor, vatandaşa müjde olarak verdiniz. Ama bunun aslında AKP’nin Rusya ile birlikte hareket ederek attığı kazığın devamından başka bir anlam taşımadığı ortaya çıktı. Millet kandırılmıştır aldatılmıştır. Millete müjde diye sunulan hususun aslında bugüne kadar AKP’nin doğalgazdan Rusya’nın lehine bize doğalgaz kazığı olarak yaptığı bu fiyat artışının aslından kabul edildiği anlamını taşır. Çünkü yüzde 10’luk bir fiyat düşüşü milletimizin beklentilerinden uzaktır ve bununda milletimize yansıtılmaması AKP’nin aslında milleti nasıl aldatıp kandırdığını gözler önüne seriyor. Benzin ve motorinin fiyatları petrol düşmesine rağmen aynı oranda millete yansıtıldı mı? Yansıtılmadı. Bugün gelinen bu noktada Taner Yıldız’ın ifadesiyle millet kazığı yemeye devam edecektir. Rusya’nın menfaatiyle attıkları kazığın bedelini millet ödemeye devam edecektir. Bunun anlamı budur.” cevabını verdi.

Başka bir gazetecinin, “68 AK Partili vekil 3 dönem kuralı ile ilgili Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmüş bu kural kaldırılsın diye bu konuda neler söyleyeceksiniz?” sorusuna Vural şu cevabı verdi: “AKP’nin eş Genel Başkanı olarak hareket eden bir cumhurbaşkanı olduğunu ortaya koyuyor. Bununla ilgili bir ziyareti adres olarak Davutoğlu’na gösterdiği iddiasını bir safsata olduğunu düşünüyorum. Çünkü ortada iradesi olan bir AKP Genel Başkanı bir Başbakan yok ki. Bakanlar kurulunun ne zaman toplanacağını bile cumhurbaşkanı açıklıyor. Cumhurbaşkanı böyle siyasi konulara girmiş olması halen AKP’yi yönettiği ve namusu ve şerefi üzerine yemin ettiği tarafsızlık ilkesine sahip çıkmadığını gayet açık ve net ortaya koyuyor. Partiyi yönetmeye devam ediyor. Recep Tayyip Erdoğan partinin siyasi kampanyasını yürütmeye devam eden bir Cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanı seçilmiştir ama Cumhurbaşkanı olamamıştır. Halen Adalet ve Kalkınma Partisinin Genel Başkanı olarak hareket etmekte, bu yönde siyasi kararlar vermektedir. 68 milletvekilinin adres olarak onu görmeleri de açıkçası bununla ilgili uygulamanın bu şekilde olduğunun ispatıdır.”

'ECDADA KÜFÜR BURADA, HAKARET BURADA, CUMHURİYETİ AÇIKÇASI BİR REKLAM ARASI OLARAK GÖREN ZİHNİYET BURADA'

“AK Partili Tülay Babuşçu’nun paylaştığı twitter mesajını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ise Vural, “Ne bekliyordunuz Cumhuriyeti reklam arası gören bir zihniyetten. Bununla ilgili özür dilediler ama zihniyetin arkasındaki zihniyetin Cumhuriyetle hesabı var. Milletin değerleri ile bir hesabı var. Bu zihniyet fiilen Türkiye’yi işgal etmek isteyenlerin işgal ettiği zihniyettir. Fiilen işgal edemeyenler Türkiye’yi yönetenlerin zihinlerini işgal ederek bu noktaya gelmiştir. Ecdada küfür burada, hakaret burada, Cumhuriyeti açıkçası bir reklam arası olarak gören zihniyet burada. HDP’nin yaptığı işareti bozkurt şeklinde foto montaj yapıp yayınlayan milletvekili burada AKP’nin içinde küfür eden burada, hakaret eden burada, saldıran burada. Atatürk’e dil uzatan burada, Cumhuriyete dil uzatanlar burada. Bunu bir kişinin yaptığı bir girişim ki özür dilemiştir buna da şahsi olarak diyeceğim yoktur ama bu kişileri çevreleyen zihniyet budur. Bu zihniyet AKP’ye oy verenleri temsil etmediğini gayet açık ve net biliyoruz.” cevabını verdi.

Editör: TE Bilisim