Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun "MHP’den 15 milletvekilinin istifa ederek AK Partiye ’ye geçebileceği" yönündeki iddiasına MHP'deki Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden Oktay Vural’dan tepki geldi. Kılıçdaroğlu’nu MHP üzerinden algı operasyonu yapmakla suçlayan Vural, "MHP tarihinde Güneş Motel sicili olmamıştır" dedi.

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, MHP Grup Başkanvekilliğinden istifası sonrası Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun "AK Parti'nin MHP'den milletvekili transfer edeceği" yönündeki iddiasına sert tepki gösteren Vural, "Dün maalesef CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 'AKP, milletvekili transferi arayışında, MHP’nin 15-16 milletvekilinin AKP’ye transfer edileceği duyumu var. MİT muhalif milletvekilleri için araştırma yapıyor' gibi talihsiz, bir genel başkana yakışmayacak üslupta bir açıklama yapmıştır" dedi.

"VAZGEÇİLECEK BİR DAVA ARKADAŞIMIZ YOKTUR"

Kılıçdaroğlu’nu MHP üzerinden algı operasyonu yapmakla suçlayan Vural şunları söyledi:

"MHP’nin bu dönem içinde güçlenerek geleceğe aşınması konusundaki değerlendirmelerin bir başka parti tarafından bir fırsat olarak değerlendirmesi ve algı operasyonu yapılması asıl hedefinin ülkücü dava olduğunu ortaya koymaktadır. Dedikodularla siyaset yaparak açıkçası kime hizmet ettiklerini bilmelidir. MHP’nin davasını bilmeyecek kadar bu konuda bilgisiz olduklarını ortaya koymaktadır. MHP 47 yıllık siyasi geçmişini şerefli şekilde sürdürmektedir. Hiçbir tutum politikasının MHP’de bir kopuşa doğru sürüklenmesine yol açması mümkün değildir. Buna kimsenin izin vermesi mümkün değildir. Herkes bu şuur içinde hareket ediyor ve edecektir. Vazgeçecek hiçbir insanımız, dava arkadaşımız yoktur. Ne söyleyecekse yapılacaksa MHP’nin geleceği ve birliği için olur. Bu konuda algı oluşturanların hevesleri kursaklarında kalacaktır. MHP milletvekilleri bu şuurlu temsilin farkındadır. Algı oluşturmak MHP içinde fay hatlarını derinleştirmek oyunlarının hepsi bozulmaya mahkumdur. MHP olarak ülkücü ve milliyetçi hareketin hali, arayışı, geleceği de MHP’dedir ve öyle olacaktır."

"MHP TARİHİNDE GÜNEŞ MOTEL SİCİLİ OLMAMIŞTIR"

MHP milletvekillerinin ve kendisinin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da MHP içerisinde siyaset yapacağının altını çizen Vural, "MHP’nin birliğini ve duruşunu bozmaya kimsenin gücü yetmez. Kimse bunu aklından bile geçirmemelidir. MHP milletvekillerini MİT diyerek şantajla korkutmak, sindirmek bir genel başkana düşmez bizim pabuç ve irade bırakacağımız hiçbir yapı ve unsurda olmadığımızı bilmelidir. MHP siyasi tarihinde Güneş Motel sicili olmamış ve olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin İngiltere’deki Avrupa Birliği Referandumu ile ilgili sorularını da yanıtlayan Oktay Vural, referandum sonucunun Avrupa Birliği’nin geleceğini çok yakından ilgilendirdiğine dikkat çekti. Türkiye’nin süreci iyi okuması gerektiğini ifade eden Vural, "Bir çok AB ülkesinden bunun oluşturduğu politik risk, mali risk ve ekonomik risk de dikkate aldığımızda Türkiye olarak bu süreçten Türkiye’nin milli menfaatlerini de düşünerek hareket edilmesi açıktır. Bu kararın AB içinde İngiltere ile olan ihracatı, yatırımları etkileyecek bir boyutu olduğuna göre hükümet bunu da değerlendirerek Türkiye’nin milli menfaatlerine uygun zamanla strateji ortaya koymalıdır. MHP olarak Türkiye ile AB ilişkilerini daha önce sorgulamış, Türkiye-AB ilişkilerinin gözden geçirilmesini ifade etmiştik. MHP’nin haklı çıktığı döneme gelmiş bulunmaktayız" değerlendirmesini yaptı.


Cihan

Editör: TE Bilisim