Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
 Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Oktay Vural TOBB genel kurulunda yaptığı konuşmada, ekonomik gidişatı eleştirdi. Krizin sorumlusunun AKP hükümeti olduğunu söyleyen Vural, "13 yıldır hangi reformlar yapıldı? Türkiye’nin yeni bir büyüme stratejisine ihtiyacı var." dedi.
 
İşte Vural'ın açıklamaları:
 
"Yeni anayasa ile ilgili sözler ne kadar zamandır veriliyor? Yeni anayasada bir arpa boyu yol alınamadı. Yeni anayasa 7 Haziran seçimlerinde olacak diyor. Sayın Başbakan yeni anayasa ile birlikte eski söylemleri tekrar ediyor.
 
BAŞKA TÜRKİYE YOKTUR
 
Bizim için Türkiye Çanakkale’de yüzüncü yılını kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti’dir, başka Türkiye’de yoktur. Aynı ruh ve heyecan diyorsak işte o zaman Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran heyecana sahip olmamız gerekiyor.
 
DEĞERLERİMİZİ TÜKETTİLER
 
Geleceği ne ile yoğrulacağız. Bir Türkiye düşünün ki bir millet kimliğini tartışıyorsa, ekonomide belirsizlikler varsa, bu belirsizliklerin açıkçası 7 Haziran seçimlerinde de devam edeceğini gördüğünüz zaman bu belirsizliklerin kaldırılması gerekmiyor mu?
 
Başkanlık mı olacak bilmiyoruz. Maalesef bizi biz yapan aynı ruhu oluşturan bu değerler 13 yıl boyunca maalesef tüketilmiş boyuttadır. Keyfi bürokratın keyfi davranışı. Bürokrasiye dokunulmazlık zırhı veren kim?
 
13 YILDIR HANGİ REFORMLAR YAPILDI?
 
2023 hedeflerinin daha önce açıklandığını belirten Vural, "Aynı tas aynı hamam. Bu kalkınmayla bu hedeflere ulaşamazsın. Yeni bir ekonomi modeline ihtiyaç var. Türkiye’nin yeni bir büyüme stratejisine ihtiyacı var. Kayıtdışı istihdamı dikkate aldığınızda bütün bunlarla ilgili hangi yapısal reformlar yapıldı?
 
MHP MİLLİ KİMLİĞE SAHİP ÇIKACAK
 
Aslında işin özü şu, 7 Haziran seçimlerinde hep beraber oy kullanılacak, irade beyanında bulunulacak. Bu ruhunuzun kaynakları nereye gidiyor? Milletimiz nereye gidiyor? Adalet sistemimiz nereye gidiyor diye kendinize soru sormanızı istirham ediyorum. Onun için, 7 Haziran seçimleri önemlidir. Bu belirsizliklerle Türkiye bir yere varılmaz. Temelleri yok edilmiş bir devlet. 
 
Biz diyoruz ki rayından çıkartılan demokrasiyi, milli kimliğe sahip çıkarak geleceğe umutla bakacağımız hep beraber oluşturmamız lazım. Yeni bir heyecan gerekiyor.
 
Gönül isterdi ki Sayın Başbakan çözüm meselesini TOBB Genel Kurulu’na aktarsaydı da milletimiz çözümün ne olduğunu öğrenseydi. Tavrımız gayet açık ve nettir. Herkesin anadiline saygı duyuyoruz.
 
MHP olarak entegrasyondan yanayız. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır diyenlerdeniz. Partinin devleti olmaz, devlet herkesin devleti olmalıdır."

Editör: TE Bilisim