Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!
 Otomasyon hayatımızın içine hızla sızmaya devam ederken, bazı çevreler yapay zekaların ileride ülkeleri yönetebilecek seviyeye gelebileceklerini çoktan düşünmeye başlamıştır.

Vatandaşların ülkelerini yöneten liderlerinden bekledikleri genel anlamda tarafsız ve adil olabilmeleri, stratejik kararları en verimli şekilde alabilmeleri, zeki ve bilgili olmaları, ekonomiden anlamaları vb. özelliklerdir.  Tarafsız, yapıcı problem çözme kapasitesi yüksek olan bir yapay zeka, insanların beklentilerini karşılayabilecek bir liderliği bir insandan çok daha iyi yapabilirmi?

Ülke yöneten bir yapay zeka olgusu günümüz insanlarına çok uzak gibi gelebilir ve bir yapay zekanın bir insan kadar etkili olamayabileceği düşünülebilir fakat hızla gelişen teknoloji ileride bir yapay zeka tarafından yönetilebileceğimiz konusunu gündeme getirmiştir. 

Dünyadaki tüm dilleri konuşabilen, tarihi olayları eksiksiz olarak bilip verimli bir şekilde analiz edebilen, dünyanın herhangi bir ülkesindeki bir olaydan anında haberdar olup hızlıca ekonomik önemler alabilen, ülkedeki tüm vatandaşları anlık izleyebilen ve problemlerine adil bir şekilde çözümler üretebilen bir cumhurbaşkanınız olmasını ister miydiniz?

Yapay Zeka Ülke Yönetebilir mi?
Politikacılar ve yöneticiler, yapay zekanın insanların işlerini yok edip etmeyeceğini gün geçtikçe daha fazla tartışmaya ve olası senaryolara karşı önlem almaya başladılar. Peki, yapay zeka gelecekte politikacılar ve yöneticileri de işlerinden ederse ne olacak?

Editör: TE Bilisim