Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı
AK Parti sözcüsü Yasin Aktay, "İngiltere birlik üyesi olmaktan çıksa bile Avrupa Birliği (AB) ile mutlaka başka bir statüyle ilişkileri devam edecektir. Bu ilişkiler belki de Avrupa Birliği'nin önüne yeni bir takım alanları kapattığı gibi, bir takım alanları da açacaktır" dedi.

AKP Sözcüsü Aktay, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı sonrasında İngiltere’nin AB’den çıkmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İngiltere’nin AB’den ayrılma kararını değerlendiren Aktay, "AB ve İngiltere birlik üyesi olmaktan çıksa bile mutlaka başka bir statüyle bu ilişkileri devam edecektir. Bu ilişkiler belki de Avrupa Birliğini önüne yeni bir takım alanları kapattığı gibi, bir takım alanları da açacaktır. Bütün bunların değerlendirmeleri tabi ki bizim açımızdan en kapsamlı biçimde değerlendirme konusu olmuştur, olacaktır da. Bu süreç yeni başlamış bir süreç. Bunun bize neler getireceği ve neler götüreceği konusunda biraz daha kapsamlı incelemelere ihtiyacımız olacağı çok aşikârdır” diye konuştu.

"YENİ ANAYASA HAKKINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR"

Yeni Anayasa çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Aktay, "Yeni anayasa çalışmalarında imkânlarımız ve mevcut durum tekrar gözden geçirildi. Önümüzdeki günlerde belki de bu konuda daha net bir takvimin veya net bir yol haritasının oluşabileceğini söyleyebilirim" dedi.

Aktay açıklamalarına şöyle devam etti:

"TBMM grubu çalışmaları masaya yatırıldı. TSK personel kanunu dün itibariyle yasalaşmış oldu. Evvelki hafta bir de maarif kanunu yasalaşmış oldu. Ramazan'ın bütün temposuna rağmen TBMM kurulundaki milletvekillerimiz canla başla çalışarak Türkiye’nin önünde çok önemli bir ihtiyaç olan bu yasaları çıkardı. O yüzden önümüzdeki haftada bu kapsamda TBMM gündemine gelecek olan iki kanunun görüşmeleri yapıldı. Bunlardan bir tanesi yatırım ortamının iyileştirilmesiyle ilgili kapsamlı bir kanun söz konusu. Türkiye’de yatırım ortamının daha iyi bir hale getirilebilmesi, yatırımcıların daha güvenle yatırımlarını yapabilmeleri için gerekli iyileştirmelerin yapılabilmesi için sayın genel başkanımız bu konuda yatırım yapmak isteyen yatırımcılara 'gerekirse turkuaz halı sereriz' şeklinde bir ifadesi var. Gerçekten de bu yasa bu imkânı yatırımcılara nasıl sunabilir dolayısıyla Türkiye’nin kalkınması, yatırım ortamlarının geliştirilmesi, dolayısıyla Türkiye’nin 2023 hedeflerine daha hızlı yol alabilmesi için gerekli tedbirlerin alınacağı bir yasa paketi."

"RAMAZAN AYINDA ADETA SEFERBERLİK BAŞLATTIK"

Ramazan ayı boyunca da pek çok konuda adeta bir seferberlik başlattıklarının altını çizen Aktay şunları kaydetti:

"Ramazan ayı faaliyetleri, daha önce paylaştığımız bir husustu. Ramazan ayında partimiz adeta bir seferberlik ilan etmiş durumda. Hem milli birlik kardeşlik, hem de Güneydoğu’da devam eden, bir süre önce pek çok yerde bitirilmiş olan ancak bazı yerlerde yine de devam etmekte olan bazı operasyonlar dolayısıyla önceden yaşanmakta olan, yaşanabilecek mağduriyetleri giderebilecek bir takım tedbirler. Bu konuda tabi ki tedbirlerin bir kısmı elbette ki güvenlikle ilgili. O aslında daha çok hükümeti ilgilendiren bir durum. Partimizin orada yaşanmakta olan bir nevi olağan dışı hali daha da olağanlaştırabilmek için, doğudaki şehirlerle batılı şehirler arasında kardeşlik köprüleri kurulması şeklinde bir çalışmamız olmuştu. O program hızla devam etmektedir."
Cihan

Editör: TE Bilisim