Bazı internet sitelerinde yeni bir partinin oluşumuna dair haberler çıkmıştı. Milliyetçi-muhafazakar kesime yönelik siyaset yapacak yeni partide yer alacak isimlerden birinin de MHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Meral Akşener olduğu iddia edilmişti.

Meral Akşener çıkan haberler sert tepki gösterdi. Meral Akşener, yeni bir siyasi partiye katılacağı yönündeki haberlerin ardından yaptığı açıklamada “MHP dışında hiçbir oluşumda yer almam” ifadelerini kullandı.

Meral Akşener, “Önümüzdeki günlerde yeni bir siyasi partinin kurulacağı ve bu partinin içinde Meral Akşener’in de yer alacağı gibi yalan ve maksatlı bir takım haberler, belli odaklar tarafından kasıtlı bir şekilde yapılmaktadır. Bu gibi haberlere kimsenin itibar etmemesini tüm kamuoyuna duyururuz” açıklamasında bulundu.

31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi

Öte yandan, aynı haberle ilgili ismi geçen MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan da Twitter üzerinden bir açıklama yaptı. Sinan Oğan, “Yeni bir parti kurma çalışması olduğu ve benimde içerisinde yer alacağım şeklindeki haber tamamen asılsızdır. Partimin ve milliyetçi ülkücü hareketin emrinde çalışmalarımı dün olduğu gibi bugün de yarın da aynı tempoda devam ettireceğim. Başkalarını bilmem ama benim hedefimde AKP var, iktidar var, bölücüler var...” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim