Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
TBMM Genel Kurulu'nda muhalefet milletvekilleri tarafından "Siz Anayasa'yı tanıyacak mısınız? Tanımayacaksanız bu görevden istifa etmeyi düşünür müsünüz?" sorusu yöneltilen yeni İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, soruları cevaplayacak sürenin kalmadığını, yazılı olarak cevap vermeyi tercih ettiğini söyledi.

TBMM Genel Kurulu’nda ‘İç Güvenlik Paketi’ görüşmeleri devam ediyor. Dört günün ardından toplanan Genel Kurul’da göreve yeni atanan İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’e muhalefet partilerinden çeşitli sorular yönetildi. MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, “Sayın Bakan, bugün Anayasa'ya sadık kalacağınıza yemin ederek görevinize başladınız. Öncelikle hayırlı olsun diyorum. Sizin gibi daha önce atanarak Anayasa'ya yemin etmiş, namusu ve şerefi üzerine yemin ederek İçişleri Bakanlığı yapmış bir zat, geçen hafta burada Anayasa'yı tanımadığını söyledi. Siz Anayasa'yı tanıyacak mısınız? Tanımayacaksanız, bu görevden istifa etmeyi düşünür müsünüz?” diye sordu.

'2013 YILINDAN BERİ PKK’YA HİÇ OPERASYON YAPILDI MI?'

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ise “Selefiniz, Oslo anlaşmasını PKK'nın bozduğunu söyledi. Oslo anlaşmasında hakem devlet kimdir ve ne zaman yapılmıştır? İkinci sorum; 'Paralel' veya 'cemaat' adıyla tanımlanan yapı ilk defa belge, bilgi, bulgu, iz, emare olarak ne zaman devlet kayıtlarına tehdit olarak, algı olarak girmiştir? Üçüncü sorum; 2013 yılından beridir PKK'ya hiç operasyon yapıldı mı? Yapıldıysa kaç operasyon yapıldı?” sorusunu yöneltti.

BAKAN ÖZTÜRK: SÜRE KALMADI

Kendisine 10’a yakın soru yönetilen İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ise kendisine ayrılan 10 dakikalık süre içinde jandarma teşkilatının İçişleri Bakanlığı’na bağlanması hususunda geniş bir izahatta bulundu. Öztürk, “Diğer soruların pek çoğunu ne yazık ki cevaplandıracak süre yok. Bunları yazılı olarak cevaplandırmayı tercih ediyorum.” demekle yetindi.

Editör: TE Bilisim