24 Ocak 2013 tarihinde yapılan kabine değişikliği sonucu Milli Eğitim Bakanı olan Nabi Avcı yaklaşık 1 yıl önce "Ne sakıncası var Kürtçe seçmeli ders olsun" sözleri tepkileri üzerine çekmişti. Şimdi geldiğimiz süreçte Nabi Avcı'nın bu sözlerinden sonra Milli Eğitim Bakanı olması tartışılır bir boyuttadır.
 "BEN ÇOCUKLARIMIN KÜRTÇE'Yİ SEÇMELİ DERS OLARAK ALMALARINI İSTERDİM"

Nabi Avcı, "Milli Eğitim Bakanı; 'Ne sakıncası var Kürtçe seçmeli ders olsun' diyor. Ben de komisyon başkanı olarak hiçbir sakıncası yok diyorum. Anadili sadece Kürtçe olanlar için değil, Türkçe olanlar için de seçilen bir ders olmalı. Benim çocuklarım o yaşta değil artık ama öyle olsaydı, Kürtçe ders almalarını çok isterdim.

PEKİ KİMDİ NABİ AVCI;
Nabi Avcı 8 Ekim 1953 tarihinde Bilecik'te doğdu. ODTÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirdi. İletişim profesörüdür. Anadolu Üniversitesi'nde ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde iletişim felsefesi ve iletişim sosyolojisi üzerine dersler verdi. 1995 ve 1996 yıllarında Kanal7 Televizyonunda 360 derece isimli program yaptı. Aynı dönemde Yeni Şafak gazetesinde yazarlık ve yöneticilik yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda ve Başbakanlık'ta danışman olarak çalıştı. Başbakanlık Başdanışmanı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürütürken 2011 yılında AKP'den milletvekili aday adaylığı için bu görevlerinden istifa etmiştir. XXIV. dönem TBMM Eskişehir milletvekilidir. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, Türkiye-Kanada Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanı, Türkiye-Brezilya Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanvekili ve Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir.

Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın

24 Ocak 2013 tarihinde yapılan kabine değişikliği sonucu Milli Eğitim Bakanı olmuştur.

Editör: TE Bilisim