Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçimlerinde ‘Yeni Türkiye’ sloganına ilişkin yazılı olarak basın açıklaması yapan Recep Dumanlı, bu proje ile dün 'Eski Türkiye' olarak tanımlanmış olan Türkiye'de 12 yıldır iktidar olanlar köklerini yok saymış olduğunu ifade ederek, “Tıpkı 2002 yılında değiştirdikleri gömlek gibi şimdi de adı rüşvet, yolsuzluklar ve bölücülükle anılacak olan AKP'nin 12 yıllık 'Eski Türkiye' mazisinden sıyrılmak mı istemektedirler?” diye sordu.

Dumanlı, konuşmasına şöyle devam etti: “Yeni hükümet programında en dikkat çeken nokta '2'nci ekonomik sıçrama' kavramıdır. Bu nasıl yapılacaktır sorusuna verilen cevap insan kaynakları ve coğrafyamız olmuştur. Eğitimle insan gücünün daha üretken hale getirileceği anlatılırken, 12 yıllık AKP iktidarında her değişen Milli Eğitim Bakanıyla eğitim müfredatının değiştirildiğinden galiba yeni başbakanın haberi yok. O halde çiçeği burnundaki yeni başbakana soralım. ‘Her göreve gelen Bakanın kafasına göre eğitim sistemini/müfredatını yapılandırmaya çalıştığı, son 12 yıldır 10 milyon gencimizin geleceğini manasız sınavlarla kararttığınız bu ülkede millî eğitim politikasındaki bu başarısız geçmişi 'Eski' sayarak mı 2. ekonomik sıçramayı sağlayacaksınız? Eskiniz bu millete ne verdi ki yeni olanınız ne verecek?”

Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?

“OLUMSUZLUKLAR BAZILARI İÇİN İSTİKRARIN DEVAMI AÇISINDAN YOK SAYILACAKTIR”

"2003-2014 dönemi, AK Parti hükümeti ve onun yöneticilerinin bir ayıbı olarak millet vicdanında ve hafızalarda hak ettiği yeri bulacaktır" diyen Dumanlı, “Özetle yukarıda sıralananlar şüphesiz akıl ve vicdan sahibi kitleler tarafından AKP'nin iktidarda kalması bakımından gerekli olan istikrar göstergeleri olarak görülmeyecektir. Bu olumsuzluklar bazıları için ise istikrarın devamı açısından görmezlikten gelinecek, yok hükmünde sayılacaktır.” şeklinde konuştu.
Dumanlı, buradan çıkacak tek bir sonuç olduğuna dikkat çekerek “AKP’nin 12 yıldır sürdürdüğü politikaların temelinde yandaşları vasıtasıyla zenginleşmek, kendi kapitalist sermaye grubunu oluşturmak, iktidarda kalabilmek için de hatırı sayılır bir kesimi üretimden düşürerek ilk önce yoksulluğa düşürmek ve sonrasında devlet yardımlarıyla bu kitleyi seçim sandığına bağlamaktır.” dedi.
Dumanlı, sözlerini “Bütün bunlar bir araya geldiğinde AKP için çıkış yolu her halde ‘Yeni Türkiyecilik’ olmaktadır. Ancak ne yapılırsa yapılsın tünelin ucu görünmüştür. Sahte bahar hem küresel çerçevede hem de Türkiye şartlarında sona ermek üzeredir. Üretim, istihdam, adalet, huzur ve adil gelir dağılımının olmadığı ortamlarda ekonomik ve siyasi yapıların çatırdaması ve arkasında bir enkaz bırakarak çökmesi kaçınılmaz olacaktır. Bu enkaz altında sorumlularıyla birlikte bugünün ‘istikrar bozulmasın’ diyen kesimlerinin de kalacağı da asla ve asla unutulmamalıdır.” diye tamamladı.
 

Editör: TE Bilisim