İYİ Partili belediye başkan adayı çekilerek Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı aldı İYİ Partili belediye başkan adayı çekilerek Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı aldı
 MHP Grup Başkan Vekili Vural, TBMM’de gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında iktidarın gündeme getirdiği yeni yargı paketi için ‘bu bir sindirme operasyonudur’ diyerek tepki gösterdi. Eskiye bir gidişin olduğunu vurgulayan Oktay Vural, “Şimdi görülmektedir ki, hükümet katalog suçların kapsamını genişletiyor. Ve bu katalog suçlar aracılığıyla da mal var varlığına el koyma ve Sulh Ceza Hakimlerini ‘özel yetkili hakimler’ konumuna dönüştürmek gibi eskiye bir gidiş var.” ifadelerini kullandı. Türkiye’yi bu sürece getirenin terörle mücadelede yanlış politikalar olduğunu kaydeden Vural, PKK terör örgütünün varlığının meşrulaştırıldığını söyledi. Hükümetin getirdiği Ceza Muhakemeleri Kanunu ve Türk Ceza Kanunu’ndaki değişikliklerin çıkan olayları önlemeye matuf olmaktan öteye başka siyasi amaçlar taşıdığını belirten Vural, “Hükümet bunu fırsat bilerek açıkçası daha otoriter ve daha korku devleti yerleştirmeye yönelik girişimleri meşrulaştırmaya çalıştığını görüyoruz. Terör örgütü bundan sinmiyor, güçleniyor. Ama elinde silah olmayan insanlar korkuyor. Bu bir sindirme operasyonudur.” ifadelerini kullandı.

Oktay Vural, MHP olarak kendilerinin ülkeyi bir polis devletine götürecek yasal düzenlemeleri önlemek için gerekli iradeyi ortaya koyacaklarının altını çizdi.

CHP’nin söz konusu yargı paketini Anayasa Mahkemesi’ne gönderecekleri beyanına tepki gösteren Vural, daha çıkmamış kanunu ‘Anayasa Mahkemesine götüreceğiz’ demeyi doğru bulmadığını ifade etti. 

Editör: TE Bilisim