Partilerinden istifa eden milletvekili ve belediye başkanları için alkışlanacak öneri! Partilerinden istifa eden milletvekili ve belediye başkanları için alkışlanacak öneri!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştükten sonra Bakanlar Kurulu listesini kamuoyuna açıklayan Başbakan Binali Yıldırım ilk kez AK Parti Grubu’nda konuştu. Başkanlık sistemi ve yeni anayasa çalışmalarına hız vereceklerini açıklayan Yıldırım, muhalefeti de uyardı. Yıldırım, “İpe un sererseniz biz ne yapacağımızı biliyoruz." dedi.

AK Parti Grup toplantısına tezahüratlar eşliğinde başlayan Genel Başkan ve Başbakan Binali Yıldırım, 65. Hükümet'in Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi: “Erzincan, İzmir, tüm mazlum coğrafyanın bu ortak iradesiyle gurur duyuyoruz. Anadolu topraklarında Türkiye’nin bağımsızlığı, güvenliği için gece gündüz demeden nöbet bekleyen kahraman güvenlik güçlerimizi, polislerimizi de buradan muhabbetle selamlıyoruz. Kahraman şehitlerimizi şükranla anıyoruz. Bugün yeni hükümetimiz kuruldu. Az önce ilan ettim. Ülkemize milletimize hayırlı olsun."

Ahmet Davutoğlu’na teşekkür eden Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a seslenenerek “Yolunuz yolumuzdur” ifadesini kullandı.

Yıldırım, muhalefetten gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın anayasal konumuyla ilgili eleştirilere cevap verdi: “Diyorlar ki Cumhurbaşkanı memleket işlerine karışmasın, eskiler gibi otursun. 21 milyon insanımızın oyunu alan Cumhurbaşkanı siyasi sorumluluğunu yerine getiriyor. Her türlü inisiyatifi alıyor. Bundan sonra da almaya devam edecektir.”

65. Hükümet'in çok yoğun bir gündeminin olacağını kaydeden Yıldırım, öncelikli olarak eğilecekleri konunun terörle mücadele olacağını söyledi. Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “Önümüzde önemli konular var. Birinci konu terördür. Ülkemizin enerjisini tüketen, milletimizin barışını, güvenliğini tehdit eden terör en önemli konuların başındadır. Türkiye’yi bu terör belasından mutlaka kurtaracağız. Operasyon ne zaman bitecek diye bana soruyorlar. Cevap kısa ve net: Kanlı terör örgütü sivillerimize karşı silahlı saldırıları tamamen sonlandırıcıya kadar devam edecek. Güvenlik güçlerimize silahlı saldırısını durduruncaya kadar devam edecek. Mutlak surette vatandaşımızın can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar devam edecek. Silahların tamamen yok olup ortadan kaldırılması sağlanıncaya kadar devam edecek.”

Binali Yıldırım, konuşmasının önemli bir bölümünü de başkanlık sistemi ve yeni anayasaya ayırdı. Yıldırım, başkanlık sistemi ile ilgili çalışmaları hemen başlatacaklarını kaydetti. Muhalefetten katkı yapmalarını isteyen Yıldırım, bu katkıyı görmedikleri takdirde gereğini yapacaklarını da şu sözlerle vurguladı: "Cumhurbaşkanımızın halk tarafından seçilmesiyle birlikte ne yazık ki darbe ürünü vesayet anayasası fiili durumu ihtiyaçları karşılamaktan uzaktır. Vaat vermek çocuk oyuncağı değil. Millete vaat veriyorsun. Bunun gereğini yapmazsanız işte her seçimde aşağıya doğru gitmeye devam edersiniz. Önümüzde tarihi bir fırsat var. Artık Cumhurbaşkanımızın fiili durumunu anayasaya uygun hale getirmek biz AK Parti grubunun en önemli işidir, boynunun borcudur. Bu sadece Cumhurbaşkanımızın meselesi değil Türkiye Cumhuriyeti'nin gelecek meselesidir. 60-80 darbeleri ile oluşan bu anayasa ile Türkiye artık yoluna 2023 hedeflerine gidemez. Bu elbise bu bedene dar geliyor. Biz başkanlık sistemi dahil yeni anayasayı gerçekleştirmek için gerekli çalışmaları hemen başlatacağız. Diğer gruplara gelin Türkiye’nin milletin beklentisi olan sizlerin her seçimde vaadiniz olan yeni anayasayı hep birlikte yapalım. Bu şerefe bu onura siz de ortak olun. Her zamanki gibi ipe un sererseniz biz ne yapacağımızı biliyoruz. Zihnimiz berrak yolumuz aydınlık. Gereğini de yapacağız."

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında paralel yapılanma ile mücadelenin kararlılıkla devam ettirileceğini söyledi. Yıldırım, "Bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan da yargı, eğitim, sivil toplum örgütlerimizin, cemaatlerin içine sızarak paralel yapılanma oluşturan paralel örgüte karşı da mücadelemiz hiç ama hiç kararlılıktan taviz vermeden devam edecek. Kimse, Türkiye Cumhuriyeti ile bilek güreşine tutuşamaz. Tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet vardır. Gerisi angaryadır."

Konuşmasının son bölümünde dış politika konusuna değinen Yıldırım, "Dostlarımızın sayısını artıracağız, düşmanlarımızın sayısını azaltacağız. Tarih, bize bugün bölgede çok önemli sorumluluklar veriyor. Bu sorumluluğu ya bugün yaparız yerine getiririz ya da yaşanacak hayal kırıklığının vebalini tarih boyunca hissederiz. Esasen, Suriye'de yaşanan 4 yılı aşan bu anlamsız savaş yüzbinlerce kardeşimizin hayatına mal oldu. Kimisi canlarını kurtarmak için hayatını tehlikeye attı. Peki bu şartlar altında, Türkiye geleneksel misafirseverliğiyle kucağını zulümden kaçan mazlum çileli insanlara açtı. 3 milyon insanı kardeş bildik, ekmeğimizi paylaştık, ekmeğimizi paylaşırız, ekmeğimizi böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz."

Salondan tezahüratlar yükselmesi üzerine Yıldırım, "Nasıl anlaşmıştık, bunlar beni konuşturtmuyor. Söz veriyorum 5 dakika içinde bitireceğim, siz de lütfen 5 dakika müsaade edin, sonra yine beraberiz." şeklinde konuştu. AK Partili kadınlar da sloganlar atınca Yıldırım tebessüm ederek, "Eyvallah" dedi.Cihan

Editör: TE Bilisim