Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevi bırakacağını açıklamasıyla birlikte 22 Mayıs'ta yapılacak olan AK Parti kongresinde, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın adının başbakan adayları arasında yer alması Yozgat’ta bulunan STK’ları bir araya getirdi. STK’lar düzenledikleri ortak basın toplantısında Bozdağ’ın başbakan olmasına tam destek verdiklerini açıkladı.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TSO) düzenlenen ve aralarında Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Latif Altın, Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, Yozgat Gazeteciler Cemiyeti (YGC) Başkanı Osman Hakan Kiracı, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erkekli’nin de bulunduğu basın toplantısında Adalet Bakanı Bozdağ’a destek veren açıklamalarda bulunuldu.

YGC Başkanı Osman Hakan Kiracı, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın isminin başbakan olarak anılmasının son derece önemli olduğunu söyledi. Geçmişte genel başkanlık için yarışan eski bakanlardan Lütfullah Kayalar ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı aday olarak yarışan Ekmeleddin İhsanoğlu’nu da Yozgatlı olması hasebiyle destek verdiklerini hatırlatan Kiracı, “Yozgat geri kalmış iller bakımından istenilen seviyede yatırım alamamıştır. Yozgat için tarihi bir fırsat yaşıyoruz. İlimizde iktidarı, muhalefetiyle birlikte bu durumu sahiplenmeliyiz. Bu konuda biz sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra belediye ve AK Parti il teşkilatına da büyük görevler düşüyor. Belediye ve il teşkilatı Yozgat’tan kaldıracakları otobüslerle Beştepe’ye giderek orada bu isteğimizi duyurabiliriz.” dedi.

Diğer STK temsilcileri de benzer açıklamalarda bulunarak Bozdağ’ın başbakan olması halinde Yozgat’ın her alanda gelişmesine önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

TSO Başkanı Metin Özışık ise Yozgat’ta bulunan STK’lar olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın başbakan olmasını desteklediklerini söyledi. Özışık, şunları kaydetti: “Sen, ben kavgasını bir tarafa bırakarak, tartışmak yerine Yozgatlı olduğu için Sayın Bekir Bozdağ’ı başbakan olarak görmek istiyoruz. Bugüne kadar sen, ben çekişmesi ile çok şey kaybettik. Van’da yaşanan depreme rağmen göçte en fazla göçü biz verdik. Bu bakımdan birlikte olmak ve birlikte hareket etmek zorundayız. Yozgatlı olmak kaderimizdir fakat başbakan olması tercihtir. Sayın Bozdağ’ın başbakan olmasını destekliyoruz.”Cihan

Editör: TE Bilisim