"Türkiye Meseleleri' konulu panele MHP Salihli ilçe teşkilatı başkanı Erol Sakarya,  MHP Salihli Belediye Meclis Üyeleri, İl genel Meclisi Üyeleri,  Urganlı Belediye Başkanı Halil Daşkan, Salihli Türk Ocakları başkanı Ersin Aybar ve Salihli Ülkü Ocakları başkanı Musa Şentürk,İş adamı,Emekli Albay ve Yüksek İnşaat Mühendisi Mahir Köseler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
      Açılış konuşmalarından ve Yusuf Halaçoğlu’nun biyografisi okunduktan sonra sahneye çıkan Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu Türkiye meseleleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin meseleleri hakkında konuşan Halaçoğlu şu ifadeleri kullandı; Bizim başımızı ağrıtacak bir sürü konu var bunun içinde ekonomik konular var, ülkemizin hukuki alanda birtakım sıkıntıları var, gelir adaletsizliği var, bunlardan öte en büyük problemimiz PKK terör örgütünün hükümetle yaptıkları görüşmeler meselesi var. Geçen gün PKK çekilme kararı aldı başlığı altında Karadeniz bölgesindeki PKK militanı 30 kişi Karadeniz’den Tunceli çevresine çekildi diyor. Peki Türkiye’nin genelinde ne kadar PKK militanı varmış, bin 500 bunlardan 700’ü yemek yapmak temizlik yapmakla uğraştıkları için ve herhangi bir eyleme katılmadıkları için bir kenara bırakılıyor. Yani Türkiye’de toplam PKK militanı tipli 800 Pkk’lı var ve Türkiye PKK sorununu çözemiyor, yani terörü ortadan kaldıramıyor…
      Türk Ceza Kanunun 77. Maddesi; herhangi bir hedef gözetmeksizin toplum içinde rastgele bombalama veya tarama yapan insanları öldüren kişileri insanlık suçu olarak belirliyor. Örneğin ben birini öldüreceğim dedim ve öldürdüm. Bu sadece bilerek ve isteyerek öldürme anlamına geliyor ve TCK’ nın 76. Maddeye göre ağırlaştırılmış mühebbete kadar hapis cezası verilebiliyor. Sadece buna katil deniyor. Ama hiçbir hedef gözetmeden rastgele kimin geçeceğinin belli olmamasına rağmen orada bomba patlatıp öldürme hareketlerine de insanlık suçu deniyor bunun cezası normalde idam. Birde insanlık suçu dediğimiz çok daha ağır suç ki ağırlaştırılmış mühebbet hapsine dönüyor. Bugün PKK teröristleri insanlık suçu işlemişlerdir. Uluslar arası hukuka göre insanlık suçu işleyenleri affedemiyorsunuz. Şimdi biz diyoruz ki PKK’ ya elini kolunu sallayarak Türkiye’den git orta doğuya çekil. Geçenlerde savunma bakanı dedi ki “ordu çekilmiyor” diye; dün Kayseri’den arkadaşlarımız aradı ve Pınarbaşı tarafına 60-70 civarında asker büyük tırlarla ağır silahları bu tarafa çekiyorlar, bunu haber verdiler…
        İzmir Bayrak Mitinginden sonra Sayın Başbakan  AKP İzmir konseyini topladı ve bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda diğer AKP milletvekilleri Başbakana "Sayın Başbakanım biz MHP’nin üstüne gittikçe oylarını arttırıyoruz bu şekilde devam etmemiz doğrumu" gibisinden bir tabir kullanıldı. Başbakanda sert çıkarak "Bu partiyi 10 yıldır iktidarda tutan benim izlediğim yol ve politikadır benim işime karışmayın" dedi. Halaçoğlu sık sık Başbakan Erdoğan’a ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 'ın MHP mitinglerindeki kalabalıklardan korktuklarını dile getirdi.
       Halaçoğlu "AKP bu mitingleri yapsaydı manşet haber olurdu ancak bizim haberlerimizi sansürlüyorlar AA İzmir mitingine 1.3 milyon kişinin katıldığını yazdı aynı gün yayından kaldırdılar işte ben ve diğer millet vekili arkadaşlarım memleketi bu yüzden geziyoruz bakın ben bugün Manisa’dayım yarın Eskişehir öbür gün Kayseri’de hepsi halkı aydınlatmak için biz her yerde milletimize ulaşmaya çalışıyoruz Benim sosyal paylaşım sitesinde 11  milyon hitap ettiğim kişi var ama eminim ki onu da kapatacaklardır, kapatsınlar kimseden korkumuz yoktur, milletimiz bu kendini bilmez hareketlere dersini Allah' ın izniyle diğer seçimlerde vericektir." dedi. Bu sözler üzerinde                salonda büyük bir coşku yaşandı . Halaçoğlu kendilerine ırkçı diye hitap etmelerine değindi. Biz bize kucak açana her zaman kucağımızı açtık bizim savaşımız terörledir. PKK terör örgütü benim Kürt kardeşlerimi asla temsil etmemiş edemezde. biz ülkemiz ve milletimiz için varız bunun dışında biz kürt kardeşlerimize kız alıp kız verdik hepimiz Türkiye Cumhuriyeti’nde kardeşiz bu kardeşliği bozmaya çalışanlar bizim düşmanımızdır.
       Geçenlerde Kezban Hatemi vardı Ahmet Hakan’ın programında dedim ki “ne anlatıyorsunuz insanlara siz ne biliyorsunuz da ne anlatıyorsunuz. Size söyledi mi başbakan ne yapmak istediklerini”, “hayır biz bir şey anlatmıyoruz halkın ne düşündüğünü öğrenip getiriyoruz diyorlar. Şimdi ne düşündüklerini öğrenmek istiyorlarsa referandum yapsınlar, çok basit bir şey, niye yapmıyorlar niye çekiniyorlar çünkü biliyorlar en az yüzde 80’lik bir kesim reddediyor. Bunu biliyorlar yaptırdıkları anketlerde onun için tıpkı İstanbul’ un işgalinden sonra Damat Ferit hükümetinin heyeti Nasihası gibi bir heyet kurmuş durumdalar.“ dedi.

       Yaklaşık bir buçuk saat süren konuşmadan sonra  Halaçoğlu mikrofonu dinleyicilere yöneltti. Bir dinleyici;

Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..

      “ Ben Ege Üniversitesi Tarih Bölümünde okuyorum. 5 yıldır ülkü ocakları teşkilatındayım. Bizim okulda her zaman Mayıs’ın ortasında PKK’lılar geleneksel olarak teröristlerini anıyorlar. Okul yönetimi bu olayları engelleyici hiçbir müdahale yapmıyor. İçişleri Bakanı değişti, İç İşleri bakanının dedikleri doğrultusunda Türk Bayrağı açan İstiklal Marşı okuyan herkes provakötdür. Biz bu yüzden ne 9 Eylül Üniversitesi’nde ne de Ege Üniversitesi’nde 19 Mayıs’ı, İzmir’in kurtuluşunu kutlayamıyoruz. Bize engel oluyorlar. Durumu sizde biliyorsunuz sizden ricam Meclis toplantılarında bu konuları İçişleri BakanıNa anlatıp çözüm bulmanız.”
        Halaçoğlu ise bu soruya cevap olarak “ Biz bunların farkındayız soruyoruz cevap vermiyorlar. Bu süreçte bizim yapmamız gereken provakasyona gelmemek bunların tek çözümü bileğimizi değil kafamızı kullanmak. Biz bu tür olayların farkındayız ve inanınki bir şeyler yapmaya çalışıyoruz bakmayın biz mecliste 50 kişiyiz ama gönül bağımız 50 milyon kişi emin olun şuan bu salonda dahi diğer partilerden gönülleri bizlere bağlı insanlarımız var buna eminim” dedi.
       Soruların ardından MHP Salihli ilçe teşkilatı başkanı Erol Sakarya Halaçoğlu’na çiçek takdim edip teşekkür etti ve program son buldu. 

Kaynak: SalihliTv

Editör: TE Bilisim