Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
 MHP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, çözüm sürecinin iflas ettiğini ve Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde, terör örgütü ile masaya oturan AK Parti'nin bile siyaset yapamaz duruma geldiğini söyledi. 
ÇÖZÜM SÜRECİ İFLAS ETTİ

Halaçoğlu, AK Parti tarafından yürütülen çözüm süreci dedikleri garabetin iflas ettiğini ifade ederek, “Kendileri bile teröre teslim olmuşlardır. Doğu ve Güneydoğu bölgelerin de birlikte siyaset yaptıkları, birlikte masaya oturdukları PKK'ya teslim olmuşlardır. O bölgelerde AKP bile siyaset yapamaz durumdadır. Seçim güvenliği sağlanamaz duruma gelinmiştir. Orada devlet içerisinde ayrı bir devlet vardır. Bütün bunların hesabı MHP iktidarında sorulacaktır. Hem terör örgütünden hem de ülkeyi bu duruma düşüren AKP'den sorulacaktır. Çünkü devlet yönetiminde yanlış yaptım deme lüksünüz yoktur. Hata yaptınız ise hesabını vereceksiniz” şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN KENDİNİ KAYBETTİ

Dolmabahçe Sarayı'nda boy boy görüntü verip on madde üzerinde anlaştıklarını söyleyen iktidarın büyük bir pişkinlik içerisinde olduğunu savunan Halaçoğlu, “Başbakan Davutoğlu, muhalefetin teröristlerle işbirliğini yaptığını söyleyecek kadar kendisini kaybetmiş durumdadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan bile kalkmış, Kürt sorunu yoktur deme çizgisine gelmiştir. Kürt sorunu yoksa neden çözüm süreci yürütüyorsunuz. Kiminle neyi çözeceksiniz?” ifadelerini kullandı. 

KONGRELERİNDE AÇIKLADILAR

Halaçoğlu, “PKK bağımsız bir Kürdistan'ın peşinde. Bunu kongrelerinde açıkladılar ve yayın organlarında da her fırsatta dile getiriyorlar. Hükümet bunun neresini görüşüyor? Nasıl ve ne zaman bağımsız Kürdistan'ın kurulacağını mı görüşüyor? İyice duvara toslamış durumdalar. Son zamanlarda içine düştükleri çöküş ve iktidarı kaybedecekleri korkusu nedeni ile ne yapacaklarını şaşırdılar. Daha önce milliyetçiliği ayaklar altına aldıklarını söyleyenler, tekrar milliyetçilere göz kırpmaya başlamışlardır. Ama artık iş işten geçti. 8 Haziran AK Parti'nin çöküş tarihidir. MHP'nin iktidar başlangıcıdır” dedi.

Editör: TE Bilisim