Eski AK Parti Mersin milletvekili Zafer Üskül, Başbakan Erdoğan’ın ‘kuvvetler ayrılığı’ çıkışını değerlendirdi. Kuvvetler ayrılığının demokrasi için gerekli olduğunun altını çizen Zafer Üskül, ‘Şimdi olsa AK Parti’ye girmeden önce düşünürdüm’ dedi.

Başbakan Erdoğan’ın ‘Kuvvetler ayrılığı bize ayak bağı oluyor’ açıklamasının ardından çıkan polemik devam ediyor. Eski AK Parti milletvekili Zafer Üskül’den Başbakan Erdoğan’ın sözlerine tepki geldi.

Bir televizyon programına katılan Zafer Üskül kuvvetler ayrılığının bir ülke için ne kadar önemli olduğundan bahsetti. Zafer Üskül, “İnsan haklarını ve kuvvetler ayrılığını teminat altına almayan bir ülkenin anayasası yoktur. Kuvvetler ayrılığı demokratik sistemin temeli haline geldi” ifadelerini kullandı.

Montrö Sözleşmesinin önemi... Montrö Sözleşmesinin önemi...

Kuvvetler ayrılığının demokrasinin ‘olmazsa olmazı’ olduğunu söyleyen Zafer Üskül, AK Parti’ye girdiği için ise pişman olmadığını söyledi. Zafer Üskül, “Pişman değilim ancak bugün olsa biraz düşünürdüm. Çünkü 2011 seçimlerinden sonraki gelişmeler içinde beni rahatsız eden şeyler var. 2007’de ortam böyle değildi” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim