Abdülhamit'in Serveti Abdülhamit'in Serveti
Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde apartmanlarda bulunan projektörleri çalan hırsızlar jandarmanın operasyonu ile suçüstü yakalandı.

Şahinbey ilçesine bağlı Mavikent konutlarında son bir hafta içinde apartmanların içinde bulunan projektörlerin çalınması üzerine, jandarma tarafından hırsızlığa yönelik bir çalışma başlatıldı. Vatandaşlarla işbirliği yapan Jandarma, bazı apartmanlara kamera taktırılmasını sağladı. Çok geçmeden hırsızlık yapan kişiler kamera kayıtlarına takıldı ve yüzleri teşhis edildi.

Şüphelilerin hırsızlık yapmak maksadıyla tekrar gelebilecekleri değerlendirilerek, Mavikent konutları hem fiziki hem teknik olarak gözlem altına alındı ve şüpheliler için pusu kuruldu. Akşam saatlerinde hırsızlık için tekrar konutlara gelen şüpheliler, Jandarma tarafından fark edilerek uzaktan takip altına alındı. Takip edildiklerinden habersiz olan hırsızlar, projektörleri çalarken suçüstü yakalandı.

Önceki hırsızlıklara ait kamera kayıtlarında, son bir ay içerisindeki hırsızlık olaylarını işleyen kişilerin aynı kişiler olduğu anlaşıldı. Kamera kayıtlarında kendilerini gören ve suçlarını itiraf eden M.K. ve M.D. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüpheliler, ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Editör: TE Bilisim