Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dış politika danışmanı Yuri Uşakov, Papa 16. Benedikt’i Rusya ve Vatikan arasında yapıcı diyalog atmosferinin oluşumuna sağladığı katkı nedeni ile kutladı.

Rusya ve Vatikan arasında 2009’da diplomatik ilişkilerin yeniden kurulmasında 16. Benedikt’in katkılarına değinen Uşakov, Papa’nın kişisel olarak inançlar arasında medeni ilişkilerin kurulması için çaba sarf ettiğini söyledi.

Uşakov açıklamasında, “Farklı inanç ve medeniyetler arasında diyalogun gelişimi için çaba sarf etti. Hıristiyan değerlerin yeniden canlanması için mücadele etti. Biz Vatikan’ın gelecekte de bu çizgiyi korumasını ümit ediyoruz.” temennisinde bulundu.

Rusya Ortodoks Kilisesi’nden yapılan açıklamada da yeni Papa’nın göreve başlamasının ardından Ortodoks ve Katolik kiliseler arasında ilişkilerin eskiden olduğu gibi gelişmeye devam edeceği ümidi dile getirildi. Vatikan’ın politikalarında radikal bir değişim yaşanmasını beklemediklerini kaydeden Ortodoks Kilisesi ise pozitif trendin sürdüğünü beyan etti.

Editör: TE Bilisim