Rapor parası almak için izlenecek iki yol vardır. Sigorta Kurumu hem PTT şubelerine hem de Ziraat Bankası’na ödemeleri yapabilir. Rapor parasının yatması için ilk önce Sigorta Kurumu tarafından istenilen şartların yerine getirilip getirilmediği araştırılır. İnceleme tamamlandıktan sonra sigorta kurumu belirlenen Ziraat Bankası ya da PTT şubelerine ödemeleri geçer. Rapor parası alacak kişiler internet üzerinden online şekilde rapor parası sorgulaması yaptırabilirler. Rapor parasını kontrol etmek için online siteye bağlandıktan sonra rapor parası için tıkla yönlendirmesini kullanarak sorgulamanızı yapabilirsiniz.

Rapor parası sorgulaması nasıl yapılır?

Ekmeleddin İhsanoğlu: 2014’te bana teklif MHP’den geldi, ‘Çatı aday’ işinin mimarı Bahçeli’dir Ekmeleddin İhsanoğlu: 2014’te bana teklif MHP’den geldi, ‘Çatı aday’ işinin mimarı Bahçeli’dir

·        İlk adım sigorta kurumunun resmi sitesine giriş yapmaktır.

·        Karşınıza gelecek ekrana TC kimlik numaranızı ve nüfusa kayıtlı olduğunuz il girişi yapılır.

·        Cilt numarası ve doğum tarihi de girildikten sonra güvenlik kodu girilir.

·        İstenen tüm bilgiler doğru şekilde girildikten sonra sorgula butonuna basılır ve rapor parası sorgulaması yapılır.

Rapor parasını almaya hak kazanan kişiler, rapor paralarını Ziraat Bankası ya da PTT şubelerinden alabilirler. Rapor paranızın ne kadar olduğunu ve nereden alabileceğinizi sorgulamak için internet üzerinden online işlemlerden yararlanabilirsiniz.

 

Editör: TE Bilisim