Yaylalar ve gözeler şehri Kürtün'de maden işletmesi istemiyoruz! Yaylalar ve gözeler şehri Kürtün'de maden işletmesi istemiyoruz!
TRT sanatçısı Reşit Muhtar, Gümüşhane’de sevenleriyle buluştu. Fethullah Gülen’in şiirlerini bestelediği Kırık Mızrap isimli albümünde yer alan eserleri seslendiren Muhtar, salonda bulunanlara duygu seli yaşattı.

        Gümüşhane Teknik Elemanlar Derneği (GÜTEKDER) tarafından tertiplenen ve Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konsere Vali Dr. Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Bayburt-Gümüşhane Bölge Barosu Başkanı Av. İsmail Taştan, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, GÜTEKDER Başkanı Hamit Mazlum ve kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        GÜTEKDER Başkanı Hamit Mazlum, konser öncesinde yaptığı konuşmada, derneğin, Gümüşhane’de bulunan teknik elemanların bir çatı altında toplanması, tanışması, mesleki konularda gelişmelerin takip edilmesi amacıyla kurulduğunu söyledi.
GÜTEKDER’in Doğu Anadolu Mimar, Mühendis ve Teknik Elemanlar Dernekleri Federasyonu'na kurucu üye olarak da katıldığını ifade eden Mazlum, bilim ve teknik ışığında projeler üretmek ve Gümüşhane’nin gelişmesine katkı sağlamanın birinci hedefleri olduğunu dile getirdi.

        Mazlum’un konuşmasının ardından sahne alan sanatçı Reşit Muhtar, Fethullah Gülen’in şiirlerini bestelediği Kırık Mızrap albümünde yer alan eserleri seslendirdi. Büyük ilgi gören konserde Muhtar, Türk sanat müziğindeki makamların insan psikolojisindeki faydalarına da değindi. Söylediği birbirinden güzel eserlerle geceye ayrı renk katan Muhtar, izleyicileri kimi zaman duygulandırdı, kimi zaman da neşelendirdi.    

        Konserin ardından söz alan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, konseri çok beğendiğini belirterek, “Reşit Muhtar Bey hem adı hem soyadıyla reşit, olgun, aydınlatan, bilgilendiren bir yönü var. Tabi eğlendirdi de. Gönlümüze, kalbimize hitap etti.” dedi.

        Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ise “Türkülerimizi çok farklı yorumlayan ve yorumlalarıyla, kendi dili ile insanları terapiye sevk eden, düşündüren ve derinliklere giren bir anlayış. Bu anlayışı tebrik etmemek mümkün değil. Gerçekten ağzına, yüreğine sağlık.” diye konuştu. Konuşmaların ardından Vali Mayda, sanatçı Reşit Muhtar'a bir plaket takdim etti.

Editör: TE Bilisim