Hani Türkler Göçebe Bir Kavimdi? Hani Türkler Göçebe Bir Kavimdi?
Önceki gün vefat eden Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin Eskişehir’deki ilk talebelerinden olan ve zorlu dönemde Risalei Nurlar’ın basım-dağıtımını yapan Erhan Arbatlı, dualarla son yolculuğuna uğurlandı. 83 yaşında vefat eden ve insanlara selam verdikten sonra ‘nasılsın mübarek’ dediği için halk arasında ‘Mübarek’ olarak bilinen Arbatlı, Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

    Bediüzzaman Hazretleri'nin talebelerinden olan Abdülvahit Tabakcı’nın da damadı olan ve önceki gece vefat eden Arbatlı, için Eligüzel Camii’nde ikindi namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Arbatlı’nın oğlu Murat Arbatlı, cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Osmangazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Nedim Ünal, Arbatlı’nın bir gönül insanı olduğunu, insanları ayrım yapmaksızın her türlü yardım ve desteğini sağladığını anlattı. Bir süredir rahatsız olan ve önceki gün vefat eden Arbatlı için önce helallik istendi, ardından topluca dua edildi. Akabinde Arbatlı için cenaze namazı kılındı. Namazın ardından Arbatlı, sevenlerinin omuzlarında bir süre taşındı. Arbatlı, daha sonra Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

    Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri Eskişehir’e geldiğinde, Arbatlı’nın kayınpederi ve üstadın yakın talebesi olan Abdülvahit Tabakcı’nın Eskişehir’in Odunpazarı’ndaki evinde kalmış. Bu süreçte Arbatlı, Üstad Hazretleri'ni burada ziyaret ederek elini öpmüş ve sık sık derslerine katılmıştı. Matbaacılık yapan Arbatlı, daha sonra Risalelerin kendi matbaasında basım yapmış ve dağıtımını gerçekleştirmişti. Üstad’ın Eskişehir’de olduğu bir gün yine Arbatlı, Bediüzzaman’ı kayınpederinin evinde ziyaret ederek elini öpmüştü. Bu esnada, Üstad, Arbatlı’ya, "Erhan sen Tatar mısın?" diye sormuş. Arbatlı ise "Evet üstadım Tatarım" cevabını vermiş. Bunun üzerine Üstad, Arbatlı’ya, “Erhan biliyor musun; ben Tatarlara 5 vakit namazlarımdan sonra hep dua ederim. Çünkü Kosturma'da (Rusya’da) ben esarette iken Tatar kadınlar bana hep yardım etmişti. Bana yiyecek, içecek, giyecek getirmişti. Böylelikle beni orada sahip çıktılar.” cevabını vermişti.

    Eskişehir’de çok sevilen Arbatlı, insanlara selam verdikten sonra ‘nasılsın mübarek?’ diye sorduğu için halk arasında ‘mübarek’ lakabıyla tanınırdı.

Editör: TE Bilisim