Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
Fransa'daki terör saldırıları sonrası birçok Romen, Fransa Büyükelçiliği'nin bulunduğu caddeye çiçek ve mumlar bıraktı, açılan taziye defterine duygularını paylaştı. Geçici Başbakan Sorin Campeanu ve birçok ülkeden diplomatlar, taziye ve destek için büyükelçilik binasında buluştu.

Paris'te gerçekleştirilen terör saldırıları sonrası bugün başkent Bükreş'te bulunan Fransa Büyükelçiliği binasında birçok Romen ve üst düzey yetkili buluştu. Büyükelçiliğin bulunduğu sokakta üst düzey güvenlik önlemleri alındı. Romenler Fransızların acısına ortak olmak için Büyükelçilik binasının önüne ailece gelerek mum ve çiçek bıraktı. Açılan taziye defterinde duygularını paylaştılar.

Büyükelçilik önüne gelen bir Romen kadın, "Barbarca yapılan bu saldırıda Fransızların acılarını paylaşıyorum. Fransalıların yanındayım. İsteğim tüm dünyada insanlar barış içinde olsunlar. " dedi.

Romanya Filistinliler Derneği üyesi bir Müslüman ise "Terör insanlık ile, herhangi bir dinle ilgili olamaz. İslam'ın terörle ilgisi yoktur." diyerek terörü lanetledi.

Romanya geçici Başbakanı Sorin Campeanu da Büyükelçiliği ziyaret etti. Fransız büyükelçisine Fransızca olarak başsağlığı diledi, "Romen halkı olarak Fransa'nın yanındayız" mesajı verdi. Toplanan insanlar hep birlikte Fransız milli marşını söyledi.

Fransa'da gerçekleştirilen terör saldırılarında 2 Romen vatandaşı da hayatını kaybetmişti.

Editör: TE Bilisim