Rus Gelin, Elveda Katya filminin Polonyalı oyuncusu ; bu sezon atv'nin iddialı dizilerinden 'Benim İçin Üzülme'nin kadrosunda yer alıyor. Nil Özer'in haberine göre, hikayesi Mahsun Kırmızıgül'e ait olan Karadeniz dramasında bale öğretmeni Anna'yı canlandıran Tsvikeviç'le dört yıl önce İslamiyeti seçmesini ve ramazan ayının önemini anlattı.


- Türkiye'ye ilk geldiğinizde neler hissetmiştiniz?

Türkiye'yi ilk havadan gördüm, uçaktaydım ve geceydi. Etraf ışıl ışıldı. "Galiba bir masala iniyorum" dedim kendime, hala da öyle düşünüyorum. Çünkü Türkiye muhteşem ve kıyaslanamaz bir ülke.

- İslamiyeti seçtikten sonra neler değişti sizin için?

Yeniden doğmuş gibi hissediyorum işin açıkçası. Allah tek sonuçta; Ama bazı şeyleri daha iyi görmeye başladım ve giderek daha huzurlu oldum.

- İslamiyet'i seçmenizde en çok ne etkili oldu?

Çok fazla şey. 2-3 senedir yaptığım araştırmalar, Nihat Hatipoğlu'nun programları, sohbet ettiğim insanlar ... Birden bire müslüman olmadım tabii ki. Gittiğim yerlerde ve arkadaşlarımdan bir şeyler öğrenmeye çalıştım, Diyarbakır'a gittiğim zaman oradaki ezan sesinden çok etkilendim. Her yerde ezan sesi duyuyordum ama hiçbir yerde ezan beni bu kadar etkilenmemişti. Sonra kendime, "Tamam sen kendini buldun" dedim. Sonrasında ise gerçeğe ulaşmam gecikmedi ve Müslüman oldum.

- Ramazan ayının sizin açısından önemi nedir?

Rize'de Cumhuriyet coşkusu Rize'de Cumhuriyet coşkusu

Ramazan ayı her Müslüman için ne kadar önemli ve değerliyse, benim için de o kadar değerli. Her Müslüman için huzur, bereket ve sabır ayı.

Editör: TE Bilisim