Terör meselesinin çözümü için kurulan Akil Adamlar Heyeti'nde yer alan Orhan Gencebay, Türkler'in tarihinden, Roma İmparatorluğu'nu kuruluşuna, evrenin varoluşundan astro fiziğe kadar metafizikten telekinezi'ye farklı konularda uzmanlığını gösterdi. Pek çok şaşırtan açıklamalarda bulundu.

HT Magazin'den Bülent İpek'e konuşan Gencebay şunları söyledi;

Gazeteci Ferhat Aydoğan Kimdir..! Hayatı ve Biyografisi Gazeteci Ferhat Aydoğan Kimdir..! Hayatı ve Biyografisi

TÜRKLE KÜRT AYNI SOYDAN
Amatör tarihçi Orhan Gencebay olarak Türkler'in Anadolu'ya yerleşme tarihinin çok daha eski olduğunu mu ortaya koyuyorsunuz?

Tabi çok daha eski binlerce yıl. İskitler, Sakalar var. Hunlar, frigler, Akalar Türk kavimleri. Avarlar, Peçenekler, Kumanlar... dolu. Türkmenler, Baraklar, Kıpçaklar, Oğuzlar zaman içinde gelmiş. Atatürk'ün söylediği gibi 7-8 bin yıl önce gelmiş. Bana göre 12-13 bin yıldan beri de burdayız. Anadolu'ya zaten sürekli geliniyordu. Önce gelen sonrakini tanımıyor. 43 tane Türkçe lehçesi var. Dünyada Türkçe ilk beşte. Türklerle Kürtler kesinlikle akrabadır. Çok büyük çoğunluğu aynı soydandır. Ama zamanla bulundukları yerlerde Asimile olmuşlar değişmişler. Ama aidiyet meselesi farklı. İnsanlar kendilerini farklı farklı aidiyette ifade edebilirler. M. Ö. 522'de Türk genel kurmay başkanı ve tarihçi Onre Bına Başı Van, Gevaş, Soran'a Üç Karluklular'ı yerleştirmiş. Bunlar taşlarda yazar. Onlara o zaman özerkli verilmiş. O muhtariyete o zaman 'equert' diyorlar Proto Türkçede. Kuert, yani Kürt. Onlar böyle. O zaman orada Asurlular, Babilliler, Elamlılar var. Siyasal denge için bunlar buraya yerleştirilmiş. Daha sonra göçler sürmüş. 1071 en sonuncusu. Macarlar da Hun Türkleri'dir. Etrüskler de asimile olmuş. 3 bin 500 yıl önce kuzey İtalyada Toskana şehrinde yerleşmiş kabile devleti kurmuş Türkler. 'E' harfini kaldır 'Trüsk' kalır; Trükskler. Azınlıklar ama uygarlar. Avrupa'da o zaman feodal yapı bile yok.

'TÜRKLER İTALYANMIŞ'
İtalya'yı da Türkler mi kurdu yani?
Roma şehrini ve Roma Devleti'ni kuran da Etrüskler yani Türkler'dir. İtalya'nın ortasında Etrurya diye bir bölge vardır. Latince'nin kökeninde onlar vardır. Latin harflerinin oluşumu onlarla bağlantılıdır. Latin alfabesinin ilk harfi de Türkçe'nin de ilk harfi 'A'dır. Bu at, ata, ana'dır. Aslında A harfi 8-10 bin yıllık bir tamgadır. (damga) Etrüskler orada asimile olmuş İtalyanlaşmıştır. Gen havuzlarında yapılan araştırmalarda Etrüskler, kemik araştırmasıyla yüzde 97 Türk çıktılar.

Editör: TE Bilisim