Rusya’da yayınlanan Izvestia gazetesinin haberine göre Rus gizli servisi, ülke çapında yerel hükümet görevlilerine Gmail gibi uluslararası elektronik posta servisleri yerine yerel servisleri kullanmalarını tavsiye etti.

Rus istihbarat örgütünün bu tavsiyesi Amerikan istihbaratının dinleme faaliyetlerinin Edward Snowden tarafından ifşa edilmesinden sonra geldi.

Snowden daha önce Amerikan Ulusual Güvenlik Örgütü’nün bir gün içerisinde Yahoo, Hotmail, Gmail gibi birçok servis sağlayıcıya ait yüzbinlerce elektronik posta adresine eriştiğini açıklamıştı.

Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor

Mayıs'ta dava açılmıştı
Mayıs ayında Google’ın “insanların özel e-maillerini hukuksuzca açtığı, okuduğu ve içerik elde ettiği” iddiasıyla teknoloji devine dava açılmıştı. Google yönetici sekreteri iddiaları reddederek şikayetçilerin, Gmail’in kuruluşundan beri süregelen “sıradan iş hareketlerini suçmuş gibi göstermeye çalıştıklarını” söylemiş ve “Her e-posta kullanıcısı hesaplarının otomatik bir süreçten geçirildiğini bilmeli” demişti.

Editör: TE Bilisim