Abdülhamit'in Serveti Abdülhamit'in Serveti
 Rusya, Türkiye tarafından vurularak düşürülen Su 24 tipi savaş uçağının kara kutusunu açtı. 
Rusya'nın Savunma Bakanlığı, Türkiye tarafından Kasım ayında sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle düşürülen Rus yapımı SU-24 tipi Rus savaş uçağının kara kutusunu canlı yayında açtı. Moskova saatine göre 10:00'da başlayan açma ve inceleme işlemini, Hindistan ve Çin'den gelen uzmanlarda izledi. Kara kutudan edinilen bilgilerin açıklanma tarihi olarak 21 Aralık 2015 verildi. Kara kutunun açılma işlemi öncesinde canlı yayın üzerinden açıklamada bulunan Rusya Hava ve Uzay Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tümgeneral Sergey Dronov, "Rus savaş uçağının Türkiye hava sahasını ihlal etmediğini kanıtlayacak tüm delillere sahibiz" dedi.

İLK BULGULAR 21 ARALIK'TA DUYURULACAK

Tümgeneral Dronov, "Düşürülen uçağımızın Türk hava sahasını ihlal etmediği konusunda tüm kanıtlar elimizde. Hatta şu ana kadar Türkiye dahil olmak üzere hiçbir yabancı ülke bizim yaşanan olay ile ilgili sunduğumuz kanıtları da yalanlamış değil. Kara kutudan çıkan verileri de kamuoyuyla açık bir net bir şekilde paylaşmaya devam edeceğiz" dedi.

SADECE ÜÇ ÜLKE UZMAN GÖNDERDİ

Vladimir Putin'in 24 kasımda düşen SU 24 tipi uçağın kara kutusunun uluslar arası uzmanların karşısında açılması talimatı verilmişti. Rus basını, 14 farklı ülkeden uzman davet edilmesine rağmen sadece Çin, İngiltere ve ABD'nin olumlu cevap verdiğini açıkladı.

Editör: TE Bilisim