Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
 Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı John Kerry ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İngiltere’nin Başkenti Londra’da Ukrayna krizini ele aldı.

Kırım’da yapılacak referandum öncesi diplomatik çözüm için bir araya gelen taraflar 6 saat boyunca krize çözüm aradı. Ancak toplantı sonunda açıklama yapan bakanlar pozisyonlarını değiştirmedi.

İlk basın açıklamasını yapan Rus Bakan Lavrov, Kırım’da yapılacak referandum sonucuna saygı duyacaklarını söyledi. Lavrov, “Kırım gerçekten tarihin akışından ayrıca ele alınabilecek bir mesele değil. Örnek var veya yok bakılmaksızın, hakikatte var ve bunu herkes anlıyor. Bütün sorumluluğumla şunu söyleyebilirim, Kırım’ın Rusya için anlamı ölçülemez. Fransa için Komor Adaları'ndan ve Falkland’ın İngiltere için öneminden daha fazla” dedi.

Dışişleri Bakanı Kerry ise referandum sonucunu ne ülkesinin, ne de uluslararası camianın kabul edeceğini söyledi. Referandum yapılması durumunda Rusya’ya yaptırım uygulanacağını kaydeden Kerry, Ukrayna’da yaratılacak gerçekliğin Rusya için ağır bedelleri olacağını iddia etti. Bakan Kerry sözlerini şöyle sürdürdü:

“Rusya Devlet Başkanı Putin’in, burada söylediklerimizin hiçbirinin tehdit olmadığını fark etmesini umuyoruz. Bu konu kişisel değil. Bu konu, 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana içerisinde olduğumuz uluslararası çok taraflı yapıya saygıyla ve ilhak, ayrılma ile bağımsızlık durumlarında davranış standartları ile ilgili.”

Editör: TE Bilisim