Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor
Rusya Federasyonu’na bağlı Dağıstan Cumhuriyeti’nde akşam saatlerinde çifte terör saldırısı gerçekleştirildi. İki ayrı dükkana yönelik saldırıda 1 kişi yaşamını yitirirken, en az 10 kişi de yaralandı.

Terörle Mücadele Komisyonu’ndan yapılan açıklamada başkent Mahaçkale’de Daknadayev ve Korkmasov sokaklarının kesişiminde iki dükkana yönelik saldırı yapıldığı, 1 kişinin öldüğü ve çok sayıda da yaralının olduğu belirtildi.

Federal Güvenlik Servisi (FSB), İçişleri Bakanlığı ve Acil Durum Bakanlığı görevlileri bölgeye sevk edilirken, kriz masası oluşturuldu. Patlamada yaralananlar tedavi edilmeleri için acil olarak hastaneye kaldırıldı.

Dağıstan İçişleri Bakanlığı Interfax’a verdiği bilgide çifte patlamada 1 kişinin öldüğünü ve en az 10 kişinin de yaralandığını doğruladı.

Görgü tanıkları patlama nedeni ile iki dükkanda yangın çıktığını ve dumanların bölgeyi kapladığını belirtiyor. Bölgede yangının büyümemesi için elektrikler kesildi ve doğalgaz vanaları kapatıldı.

Trafiğin tamamen kilitlendiği bölgeye vatandaşların girmesine izin verilmiyor.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Editör: TE Bilisim