Faiz lobisine bugüne kadar yapılan en büyük kıyak! Faiz lobisine bugüne kadar yapılan en büyük kıyak!
Avrupa’nın en büyük sirke, turşu ve sos üreticisi Kühne, İzmir-Kemalpaşa’da 8.5 milyon liralık yatırımla sirke fabrikası açtı. Almanya’nın 300 yıllık sos ve turşu devi, yeni fabrikası ile İzmir’i Ortadoğu ve Asya’nın merkezi olarak konumlamayı hedefliyor. Şirket, yıllık 10 bin ton üretim ve 16,8 milyon şişeleme kapasiteye sahip yeni fabrikasında, uzmanlık alanı olan sirke, dökme sirke ve nar ekşisi üretimini gerçekleştirecek.

Açılışta konuşan Kühne International CEO’su Andreas Schubert, Türkiye’nin sadece jeopolitik önemi değil, yemeklerinin zenginliğinin de kendilerini heyecanlandırdığını söyledi. Türkiye’nin Ortadoğu, Asya ve Avrupa’ya olan bağlarının yemek kültürünün zenginliği açısından da büyüleyici bir simya oluşturduğunu ifade eden Schubert, “Gelişen ekonomisi, Ortadoğu, Asya ve Avrupa’ya açılan kapılarıyla Türkiye’de olmak Kühne için önemli bir yatırım olması yanı sıra geleceğe yönelik yeni atılımlarda bulunmanın da heyecanını veriyor.” dedi. 1896 yılında hardal, 1903 yılında da kornişon turşu üretimine başladıklarını dile getiren Schubert, bugün Almanya, Polonya, Fransa ve Türkiye’deki fabrikalarıyla 300 yıllık lezzet yolculuklarını aynı tutku, yeni tat arayışlarıyla özenle sürdürdüklerini kaydetti.

Dünyanın 50’den fazla ülkesinde faaliyet gösterdiklerini aktaran Schubert, şöyle konuştu: “Başlangıç noktamız sirke olsa da, hardal, kornişon turşu, lahana ve soğuk sos sektörlerinde de önemli bir oyuncu haline geldik. Burada bizim için en önemli unsur global tatlarla yerel tatları buluşturmak ve sofralarda sadece tamamlayıcı tat olarak küçük bir dokunuş yapmak değil, sevgi ve birlik duygularını da ortaya koymak.” Türkiye gıda pazarına 1991 yılında girdiklerini hatırlatan Schubert, Türkiye özel içeriğinde yerel tatların da bulunduğu nar ekşisi sosu ürettikleri bilgisini verdi.

‘HEM TÜRKİYE’DE HEM DE ORTADOĞU’DA DAHA FAZLA SOFRALARI ZENGİNLEŞTİRECEĞİZ’

Kühne Türkiye Genel Müdürü Zeki Pağda da yeni tesisleriyle birlikte hem Türkiye’de hem de Ortadoğu’da çok daha fazla sofrayı zenginleştireceklerini dile getirdi. Pağda, “Yeni fabrikamızla ilk olarak Ortadoğu ve Asya’daki ülkelere ihracat yaparak Türkiye’deki Kühne’yi diğer Kühne fabrikaları arasında önemi ve potansiyeli yüksek bir merkez olarak konumlandırmayı hedefliyoruz. Uzun vadeli hedeflerimiz arasında ise fabrikamıza yeni tesis yatırımları yapmak ve yeni hatlar ekleyerek ürün gamı ve üretim hacmini yükseltmek var.” diye konuştu.

Beş ana kategoride 70 çeşit ürüne sahip olduklarını aktaran Pağda, şunları kaydetti: “Kühne, bugün 9 bin market noktasında satılıyor. 2004 yılında private label üretimine geçerek Migros, BTT, BİM ve DİA markalarının sirke, limon sosu ve nar ekşisi üreticisi olduk. Turşu kategorisinde Migros’un en çok satan turşu markası listesinde de yıllardır ilk sırada yer alıyoruz. Yeni fabrikamızda tüm sirke çeşitlerimiz, dökme sirke ve nar ekşisi ağırlıklı olarak üretilecek.”

Editör: TE Bilisim