SAĞLIK BAKANI VE YETKİLİLER SAĞLIK PERSONELİNİN SESİNE KULAK VERMELİ!!

Bugün sağlık çalışanlarına yeni süpriz yapılarak 2000 den fazla Halk Sağlığı Çalışanının tayini RESEN Kamu Hastanelerine çıkarıldı.

Daha önce de Toplum Sağlığı Evde Sağlık Hizmetlerinde çalışan personelin tayinleri de RESEN çıkarılmıştı.

Sağlık Bakanımıza sormak istiyorum..

Madem Kamu Hastanelerinde personel yetersiz, sağlığı niye böldünüz parçaladınız?
Bakanlığı 3-5 e bölerken, Etkin ve Verimlilik sağlamayı amaç edinmiştiniz, (hani birde yüzyılın sağlıkta dönüşüm projesiydi!!!) bu amaç doğrultusunda sözde adaletli personel dağılımını yine siz yaptınız!!!

Hem il içerisinde kurumlar arası geçişi, yılda 1 defa ile sınırlandıracaksın, hemde personelleri RESEN tayin yapacaksın... Bunun neresinde adalet var..

Eğer Sağlık Çalışanlarına seçenek sunulmuş olsaydı, Kamu Hastanelerini seçecek çok sayıda arkadaşımız bulunduğunu sahadan biliyoruz.. (hatta bazılarını personelin isteğine rağmen geçici görevle bile gönderilmedi) İllerdeki idareciler size sahadan bilgi vermiyorlar mı??

Ne için insanları (RESEN) zorunlu olarak tayin ediyorsunuz.. Burada kişilerin ailesinin ve çocuklarının hakkına girmiyor musunuz??

Kansere çare buldular! İlk 2 dozda büyük başarı 7 yılda 10 bin kişiye umut olacak Kansere çare buldular! İlk 2 dozda büyük başarı 7 yılda 10 bin kişiye umut olacak

Sayeniz de sağlık çalışanları mutsuz (küçük mutlu azınlık hariç), umutsuzdur ve tükenmiştir.... Sağlık çalışanları iş barışı sağlanmış, ayrımcılığın bittiği, mutlu ve umutlu bir çalışma ortamı istemektedir. Etkin ve verimli bir sağlık teşkilatı isteniyorsa, öncelikle personel memnuniyeti sağlanmalıdır.

Bir Sözüm de sağlık çalışanlarına olacak!! Yıllardır yandaş sendikaya destek veriyorsunuz, git gide haklarımızı kaybediyoruz. Ama üye olduğunuz Yandaş sendika bir gün hakkınızı savundu mu?? Bu şekilde siz YANDAŞ sendikayı yetkilendirmeye devam ettiğiniz sürece, bu tür haksızlıklardan kurtulamayacağız... Umursamaya umursamaya, teker teker herkesin canı yanıyor.. Bu gemide hep beraberiz... İyi düşününnnnn

Hasan Gök

Editör: TE Bilisim