Al sana gavur İzmir! Al sana gavur İzmir!
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) İzmir Şube Başkanı Opr. Dr. Recep Atçı, Mevlana'nın günümüze ulaşan öğütleri ve dizelerinin, insanlığın kulağına küpe olması gereken evrensel bir değer olduğunu söyledi. Atçı, Sağlık-Sen İzmir Şubesi'nin organizatörlüğünde Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda düzenlenen Mevlana'yı anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, aynı dili konuşanların değil, aynı duyguları paylaşanların en iyi şekilde anlaşabileceğini vurguladı.

Mevlana'nın Mesnevisi'nde yer alan hikayelerden ve şiirlerden örnekler veren Opr. Dr. Atçı, onun insanlığın ortak dili olduğunu, sevgi diliyle konuşarak her şeyin üstesinden gelinebileceğini kaydetti. Atçı, şöyle devam etti: "Hz. Mevlana'yı, 739. vuslat yıldönümünde rahmetle anıyoruz. Yaşamını, 'Hamdım, piştim, yandım' sözleriyle özetleyen Mevlana, 17 Aralık 1273 günü Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Ölüm gününü, yeniden doğuş günü olarak kabul ediyordu. O öldüğü zaman sevdiğine, yani Yüce Yaratıcı Allah'a kavuşacaktı. Onun için ölüm gününe, düğün günü veya gelin gecesi manasına gelen 'şeb-i arûs' diyordu. Geride kalacak olanlara ise ölümünden önce şöyle sesleniyordu: 'Ölümümüzden sonra mezarımızı yerde aramayınız! Bizim mezarımız âriflerin gönüllerindedir.' Günümüzde de onu gönüllerinde yaşatanlar, sevgiye, aşka ve hoşgörüye ihtiyaç duyanlar Hz. Mevlana'nın öğütlerinde kendini buluyor."

Konuşmaların ardından sema gösterisi ve Türk Tasavvuf Musikisi konseri yer aldı. Etkinliğe Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Dr. Serdar Bayrak'ın yanısıra hastanedeki diğer idareciler, çok sayıda doktor, hemşire ve sağlık çalışanı katıldı.
Editör: TE Bilisim