Kalp ameliyatları “Küçük Kesi Yöntemi” ile kâbus olmaktan çıkıyor Kalp ameliyatları “Küçük Kesi Yöntemi” ile kâbus olmaktan çıkıyor
 Pandeminin başından beri özveri ile çalışan, tüm yeni doğan ve gebe izlemlerini, okul, grip ve zatürre aşılarını yapan, orta yaş ve üzeri kişilerde tansiyon vb. takip eden, hasta muayenelerini gerçekleştiren ve tüm bunlara rağmen eksik sağlık çalışanı sıkıntısı ile her şeye yetişmeye çalışan Aile Hekimleri, bugün beklemedikleri bir durumla karşı karşıya kaldı. Aile Hekimliklerinin sisteminde bir birime 400 grip aşısı tanımlandığı görüldü. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Özlem Sezen bu ağır yük karşısında şaşkın olduklarını, eksik ekipmanla kendilerini, aşıya gelenleri koruyarak bunu nasıl yapacaklarını düşündüklerini söyledi.

Dr. Özlem Sezen, “Aile hekimleri olarak pandeminin başından bu yana 6 ay boyunca tek poliklinik yapan kesim olduk. Aşılarımızı, bebeklerimizin, çocuklarımızın izlemlerini, gebelerin izlemlerini hakkıyla yaptık. Covidli hastaları, temaslı hastaları tespit edip hastanelere yönlendirdik. Covid 19’lu ve temaslı hastaların aranması ve kontrolleri için görev verildi. Tamam dedik. Üstüne zatürre aşısını tüm ülke genelinde çok yoğun çalışarak yaptık. Ardından grip aşısı için büyük bir başvuru olurken 10 yıldır TSM İlçe Sağlık Müdürlüklerinin yaptığı aşılar bize devredildi. İş yükümüz %300 arttı. Bütün bunlarla uğraşırken aile sağlığı çalışanımız eksikti, bir yandan Covid’e yakalanan, vefat eden meslektaşlarımız oldu. Şimdi ise bir birime 400 grip aşısı tanımlanıyor. Bu kadar Aile Sağlığı çalışanı açığı varken bu kadar iş yükü varken buna nasıl yetişeceğiz. AHEF olarak iş yüküne yeter diyoruz. Eksiklikler giderilmeden her işin bize yüklenmesini hiç adil bulmuyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim