Hastane ve aile hekimliğinden randevu almak için Alo 182 Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ni arayan vatandaşlar, hem arama başına 4,5 lira ücret ödüyor hem de randevu alamıyor.

Hastane ve aile hekimliğine gitmek isteyen vatandaşların çilesi bitmiyor. 

Hastanelerde saatlerce sıra bekleyen hastalar şimdi de telefonda dakikalarca randevu almak için bekliyor. Aramaları sonuçsuz kalan, randevu alamayan hasta ve yakınları asıl şoku telefon faturaları geldiğinde yaşıyor. 

Şikayetvar'ın haberin göre, Alo 182 Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ne yaptıkları her arama başına 4,5 lira ücret ödediklerini belirten hastalar, sistemin bir an önce yeniden düzenlenmesini istiyor.

Kalp ameliyatları “Küçük Kesi Yöntemi” ile kâbus olmaktan çıkıyor Kalp ameliyatları “Küçük Kesi Yöntemi” ile kâbus olmaktan çıkıyor

"RANDEVU ALAMADIM AMA 30 LİRA ÖDEDİM"

Alo 182 Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nin ücret politikasına, Türkiye genelinden gelen şikayetler şöyle: 

"Alo 182 Merkezi Hekim Randevu Sistemi' ni 6 kez aradım. Hiçbirinde randevu alamadım. Telefonumun faturasına 30 TL randevudan dolayı ücret yansıdı. Hem randevu alamadım, hem de alamadığım hizmete 30 TL ücret ödedim. Randevu alsan da alamasan da telefon başına 4.5 lira kesiliyormuş."

"15 GÜN SINIRI NEDENİYLE RANDEVU ALAMIYORUZ"

"Sağlıkta devrim dedikleri bu mu? Randevu almak neredeyse imkansız. Gece yarısı saat kurup kalkıp randevu almamız gerekiyor. 15 gün sınırı nedeniyle randevu alamıyoruz. Anlaşılan millet hususi gecenin devretmesini bekleyip o şekilde randevu alıyor. Sağlık Bakanlığı'nın bu soruna bir son vermesi gerekiyor. Mesele teknolojiyi insanların hizmetine kuru kuru mantık dışı bir işleyiş yapısıyla sunmak değildir, bunun adı devrim ya da yenilik değildir. Böyle düz mantık bir sistemle işleyen randevu sistemi çağ dışılıktan başka bir şey değil."

"İLAÇ BAŞINA ÜCRETİ GÖRDÜM, ŞOK OLDUM"

"Geçende hastaneye gittim. Arkasından ilaçları almaya eczaneye gittiğimde, her muayeneden 5 TL ve 3 ilaca kadar ilaç başına 3 TL sonrasında 1 er TL eklendiğini öğrendim. Bunların dışında online randevu alıp gidemediğim muayene ücretlerinin de sisteme yansıtıldığını öğrendim. Muayene olmasak bile muayene olmuşuz gibi bunun ücretinin alınmasını doğru bulmuyorum. Randevu aldım ama gidememiş olabilirim ve iptal edecek fırsatı ve imkanı bulamamış olabilirim, ama muayene olmadan işlem yapılmış gibi haksız yere kesilen ücretten şikayetçiyim."

Editör: TE Bilisim