Kalp ameliyatları “Küçük Kesi Yöntemi” ile kâbus olmaktan çıkıyor Kalp ameliyatları “Küçük Kesi Yöntemi” ile kâbus olmaktan çıkıyor
 Science Alert dergisinde yayınlanan bir habere göre, Alzheimer'lı hastalara tedavi umudu doğdu.

Ultrason teknolojisi ile beyinde Alzheimer'a neden olan plakların %75'ini temizlemeyi ve hafızayı geri getirmeyi başaran araştırmacılar, dünyada sayısı gitgide artan Alzheimer hastalarının büyük çoğunluğunun tedavisinin yapılabileceğini belirtiyorlar.

Quensland Brain Institue'da yapılan çalışmalarda, fareler üzerinde klinik başarı elde edildi.

Çalışmalarını Science Translational Medicine adlı dergide makale olarak yayınlayan araştırmacılar, hafızayı geri getirdiklerini kaydettiler.


Not: Bu haber, örneklerini sosyal medyada sıkça gördüğümüz bir tedavi reklamı değildir. O tür haber şeklinde yapılan "mucize tedavi", "...tedavisinde çığır açıldı" türü reklamlar ile kendi kliniğinin ya da bitkisel lacının reklamını yapanlara, ilkesel olarak karşı çıkıyoruz. "Haber dili" sadece haberlerde kullanılmalıdır. Yaptığımız yukarıdaki haberde enstitü ve tıp dergisi adları, konuyla daha fazla ilgilenme ihtiyacı içinde olan takipçilerimizi bilgilendirmek içindir. Takipçilerimize ve ailelerimize sağlıklı günler diliyoruz.


(Haberalp)


Editör: TE Bilisim