Diyarbakır'da yaşayan konuşma engelli Hanım Yaşar (45), 14 yıl önce eşini kaybedince kızı ile tek yaşamaya devam etti. Son bir yıl içerisinde karnının gittikçe büyümesi üzerine komşularının 'hamilesin' söylentilerinden bıkan Hanım Yaşar, Özel Bağlar Hastanesi'ne gelerek muayene oldu. Karnında 8 kiloluk bir kitle tespit edilen Hanım Yaşar, yapılan tetkiklerin ardından başarılı bir ameliyat ile kitleden kurtuldu. Yaklaşık 8 kilo 250 gram ağırlığında olan kitle uzun süren bir ameliyat ile alınırken, gerekli tetkikler yapılmak üzere patolojiye gönderildi.

"SEN HAMİLESİN"

Ameliyatı yapan Op. Dr. Ferit Adıgüzel, hastanın kendilerine komşularının 'Sen hamilesin' söylentisi üzerine geldiğini belirterek, "Hasta geldiğinde karnı büyüktü ama son bir yılda gittikçe büyüdüğünü ve çevredekilerin kendisini hamile sandığını, kendisinin ise 14 yıldan bu yana eşinin olmadığını ve hamile olamayacağını kanıtlamak için muayene olmaya geldiğini söyledi. Ultrason ile baktığımızda hastanın karnında büyük bir kitle gördükten sonra MR ve diğer tetkikler ile teyit ettik. Hastayı gerekli tetkikler yaptıktan sonra ameliyata aldık. Kitleyi çıkartmak biraz zor oldu ama ameliyatı yaptık. Yaklaşık 8 kilo ağırlığında bir kitle çıktı, hastanın sağlık durumu iyi şuanda" dedi.

PARASIZLIKTAN DOKTARA GİDEMEDİ

Hanım Yaşar'ın annesi Fatma Kaplan ise, kızının eşini 14 yıl önce kaybettiğini ve hamile olmasının imkansız olduğunu belirterek, "Kızım 14 yıldır eşi vefat etmiş ve her gün karnı büyüyordu. Hep, 'kızım doktora git dedim' ama 'param yok' diyordu. En son Özel Bağlar Hastanesi'ne geldik, kızımın karnından 8 kiloluk bir kitle çıkarttılar. Kızımı ameliyat eden doktorlara teşekkür ediyorum. Şimdi kızım daha iyi ve rahatlayacak" diye konuştu.

Alzheimer’da yeni tanı yöntemi tartışma yarattı… Milyonlarca sağlıklı insana teşhis konabilir! Alzheimer’da yeni tanı yöntemi tartışma yarattı… Milyonlarca sağlıklı insana teşhis konabilir!

Editör: TE Bilisim