Emzik kullanımı ve parmak emme yaygın bir alışkanlıktır. Bebeğinizin çok sevdiği emzik, ilerde çocuğunuzun diş problemleri yaşamasına sebep olabilir mi? Diş Hekimi Pertev Kökdemir, bu masum-belki de o kadar masum olmayan-alışkanlık hakkında bilmeniz gerekenleri anlattı.

Tüm bebekler doğal bir baş parmak emme eğilimindedir ve doğmamış bebeklerin ultrasonda anne karnında başparmağını emdikleri sıkça rastlanan bir görüntüdür.

Emzikler bebeklerin mutlu ve sessiz kalmasına yardımcı oluyor gibi görünür. Ancak, özellikle iki yaşından sonra emzik kullanımının bebeğinizin diş gelişimini olumsuz etkileme olasılığı vardır. Emzik veya baş parmağı çok uzun süre emmek aşırı ısırma, yanlış hizalanmış dişler ve diğer sorunlara neden olabilir.

Güneşten korunmak isterken kanser olmayın Güneşten korunmak isterken kanser olmayın

Maloklüzyon, bir bebeğin dişlerinin büyürken hizalanması anlamına gelir. Bu sorun, yürümeye başlayan çocuk hala baş parmağını emdiğinde ve okul öncesi dönemde düzenli olarak emzik kullandığında ortaya çıkabilir. Bu durum ön açık kapanışa da sebep olur. Çene kapalıyken, alt ve üst dişler arasında bariz boşluk vardır ve arka azı dişler birbirine temas eder ancak ön kesici dişler birbirine temas etmez. Bu durum çocuğunuzun gülümsemesini etkileyebilir, konuşma bozukluklarına yol açabilir.


Editör: TE Bilisim