sloganını kullanan Türkiye Fizyoterapistler Derneği, COVİD-19 salgını nedeniyle okula gidemeyen, evde kalan çocukların yapması gereken fiziksel aktiviteler hakkında şu bilgileri paylaştı:

5-17 yaş arasındaki çocuklar ve gençler, günlük olarak en az 60 dakika orta-şiddetli yoğunlukta fiziksel aktivite yapmalıdırAncak yaşadığımız “evde kal” dönemi bu düzeydeki aktivitelerin gerçekleştirilmesini engellemektedir.Çocuklar ve gençler tablet, televizyon, telefon başında bir saatten fazla kalmamalı ve uzun süreli hareketsiz bırakılmamalıdır. Her yarım saatte bir oturdukları yerden kalkarak ev içinde birkaç tur yürüyüş yapmalarını konusunda teşvik edebilirsiniz. Salon, koridor, odalar arasında yürüyüşe uygun hale getirilen ev içinde de yürüyüş yapılabilir. Dans etmeyi motive edici internet uygulamalarında (Just dance gibi)bulabileceğiniz eğlenceli figürleri olan müzik eşliğindekidansları ailece yapabilirsiniz.

Küçük yaş gruplarında ev içinde; saklambaç, deve-cüce gibi oyunlar (çömelme- ayağa kalkma içeren oyun), aldım verdim oyunu, balon ile dans, sıcak-soğuk oyunu, hayvan taklitleri, yakalamaca, halı çizgileri üzerinde yürüme (denge ve koordinasyon için), ebeveynler ile birlikte oynanabilir.Ebeveynler ev işlerinde çocuklarından yardım istenebilir ve müzik eşliğinde yapılan işler daha eğlenceli hale getirilebilir.

Ayrıca kilo kontrolünüz için hareket etmenin yanında sağlıklı beslenmeye özen göstermeyi unutmayın. Bireysel Egzersiz programı için; mutlaka fizyoterapistinize danışınız.  

 

TÜRKİYE FİZYOTERAPİSTLER DERNEĞİ

Mithatpaşa Cad. 71/13 Kızılay Ankara Türkiye

TEL: (0312) 433 51 71 FAX: (0312) 433 51 71 CEP: (0507) 251 91 43

www.fizyoterapistler.org

Twitter: @TFD1969

Osman Durmuş’tan bir devlet adamlığı hikayesi! Osman Durmuş’tan bir devlet adamlığı hikayesi!

İnstagram:@tfd1969

Editör: TE Bilisim