Teknoloji ve 3D Yazıcı kavramının, iyiden iyiye bir standart haline gelmesi ve sahip olduğu özellikler, ilginç ürünlerin oluşturulmasına sebep oluyor. Bu ilginç ürünlerden biri de Yeni Zelanda da yer alan Wellington Victoria Üniversitesi’nden Jake Evill tarafından geliştirildi. Jake Evill, kırılan uzuvlar için uygulanan sıvı alçıların yerine, çok daha estetik ve pratik kullanım sağlayan bir 3D ürünü alçı ile gündeme geldi!

Bilindiği gibi Tıp hala, kırılan uzuvlara sıvı alçı uygulaması ile tedavi yöntemi uyguluyor. Bu yöntemin amacı ise; kırılan uzuv kemiğini sabit tutmak ve kemikleri birbirine kaynamasına yardımcı olmak…

Ancak bu uygulama, hem estetik, hem deri sağlığı hem de günlük yaşantı noktasında negatif etki meydana getiriyor. İşte tam da bu noktada Jake Evill, 3D Yazıcı ile tüm bu negatif etkenleri, pozitife çevirecek bir ürün tasarlamışa benziyor.

Jake Evill tarafından tasarlanan ve üretilen bu ürün, ‘Cortex’ ismini taşıyor. Sahip olduğu hafif, estetik ve suya karşı kullanılabilirliği ile kırılan uzuvların iyileşme sürecini olduğundan daha katlanabilir hale getiriyor.

Şu an için sadece kol kırıkları alçılarının yerini alabilecek şekilde tasarlanmış olsa da Cortex, eğer Tıp Dünyası tarafından da kabul görürse; ayak ve bacak kırıkları için de ayrıca üretilebilecek potansiyele sahip görünüyor.

Bununla beraber, sıvı alçı ile uygulanan kırık sarma metoduna göre ciddi anlamda zaman kazanımı vaat eden Cortex, hastanın estetik görüntüsünden, yıkanma sıkıntısından ve alçı sonrası oluşan deri problemlerinden de kurtarabilecek yapıda…

Kansere çare buldular! İlk 2 dozda büyük başarı 7 yılda 10 bin kişiye umut olacak Kansere çare buldular! İlk 2 dozda büyük başarı 7 yılda 10 bin kişiye umut olacak

Önümüzdeki dönemlerde, Cortex isimli bu 3D Yazıcı ürünü olan yeni nesil alçının, aktif kullanıma geçip geçmeyeceği ise, daha şimdiden büyük merak konusu haline gelmiş durumda. Zira hem hastalar, hem de uygulayan sağlık çalışanları için, sıvı alçıya nazaran ciddi avantajlar sunabiliyor.

Kaynak: MedikalAkademi

Editör: TE Bilisim