Prof. Dr. İbrahim Öztek’ten Üçüncü Patoloji Kitabı Prof. Dr. İbrahim Öztek’ten Üçüncü Patoloji Kitabı
 Muhsin Temel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, böyle bir olumsuzluk yaşanmaması için denetimlerin sıklaştırıldığını söyledi. Gıda zehirlenmelerine neden olan bakterilerin sıcak ortamlarda çok kolay üreyebileceğinin altını çizen Temel, tüketicilerin açıkta satılan gıda ürünlerinden uzak durmalarını istedi. 
Temel özellikle ‘sokak sütleri’ diye tabir edilen, hiçbir denetimden geçmeden kaçak satılan sütlerin tehlike oluşturabileceği uyarısında bulundu.

ALO 174’E İHBAR

Risk taşıyan diğer bir gıdanın da hazır yemekler olduğunu kaydeden Temel, toplu tüketim için yemek yapan işletme ve lokantalara yönelik denetimlerin sıklaştırıldığını hatırlattı. Özellikle süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, yumurta içeren ürünlerin çok çabuk bozulabileceğini ifade eden Temel, “Tüketicilerden de karşılaştıkları olumsuzlukları 174 Alo Gıda Hattı’na bildirmelerini istiyoruz. Bu hatta yapılan başvuruları anında değerlendiriyor ve sonuçlandırıyoruz. Ankaralıların güvenilir gıda tüketmelerini önemsiyor, bunun için de planlı ve programlı biçimde titizlikle çalışıyoruz.” dedi. 

Editör: TE Bilisim