Osman Durmuş’tan bir devlet adamlığı hikayesi! Osman Durmuş’tan bir devlet adamlığı hikayesi!
 Bu habere sadece yorum yazmak istiyoruz.

Dünkü Resmi Gazetede, kamuoyunda NBŞ (Nişasta Bazlı Şeker) olarak bilinen ve Tıp otoritelerince kanserin baş sebepleri arasında sayılan maddelerin gümrük vergisi sıfırlandı.

Şimdi sizi önce Norveç'e götüreceğiz. Meseleyi daha iyi anlamak için Norveç'ten bir örnek vermek istiyoruz.

Norveç'te 1920'lerden beri bir VERGİ ÇEŞİDİ var. ŞEKER VERGİSİ!..

Sebebi şu: Şeker tüketiminin öncelikle OBEZİTE olmak üzere çeşitli hastalıklara davetiye çıkarıldığı fark edilir, edilmez; Şeker'e özel bir vergi koymuşlar. Sırf vatandaşları daha az tüketsin de sağlıklı kalsın diye...

Hatta şeker tüketiminin kanser hücrelerinin çoğalması için uygun ortam sağladığını gösteren araştırmaları da gördükçe, son on yıllarda bu şeker vergisi oranını  %80 civarında arttırmışlar.

Öyle ki, Norveç'in başkenti Oslo'daki kimi şeker bağımlısı vatandaşlar, iki saat yolculuk yapıp İsveç'teki şekercilerden %50 daha ucuza şeker satın almaya başlamışlar. Ancak herkes bu yola başvuramadığı için, Norveç'teki şeker tüketimi azalmış.

Norveç Sağlık Bakanı, bu politikalarıyla övünüyor. "Vatandaşımızın sağlığında, en azından hastalık oranlarını sabitledik ve bu yolla artmasına izin vermiyoruz" diyor.

Şeker tüketimi aynı zamanda bir alışkanlık gibi... yapılan araştırmalarda özellikle beyinde üretilen kimyasalların sürekli şeker tüketmeyi teşvik ettiğini ve bunu bir alışkanlığa dönüştürdüğü ortaya konulmuş. Farkında olmadan şeker tükettikçe beyin kimyasallarınız size daha fazlasını tüketmenizi söylüyor. Bunun dur-durağı yok!

Elbette insan doğasına da aykırı... beyin kimyası üzerine araştırma yapan bilim adamları, insanın doğada nişasta ve şekeri bulması için eskiden gayret göstermesi gerektiğini, oysa şimdi hazır şeker ve nişasta ile hiç yorulmadan ihtiyaçlarından daha fazlasına sahip olduklarını söylüyor. Bu durum zamanla beynin doğal fonksiyonlarındaki işlerliği de etkiliyor, hazıra konan beyinde bir kısım alanlar köreliyormuş. NBŞ işte böyle bir gelişmenin baş faili...

Ancak sonunda mutlaka başta kanser olmak üzere, alzheimer vs. gibi çağımızın hastalıklarına yol açıyor.

Durum buyken...

Bizde şekerlerin en zalimi olan Nişasta bazlı şekerin gümrük vergisi sıfırlandı. Akıl alır gibi değil!!!

Sizce yetkililerimiz dünyadaki bu gelişmelerden haberdar değil mi?

Örneğin, niye Sağlık Bakanı çıkıp, "Yahu durun etmeyin, şeker tüketimini azaltmamız lazım! Vergiyi kaldırmak yerine bilakis arttırmalıyız. Bu da sigara ve alkol gibi zararlı bir ürün!" demiyor?

Vatandaşının sağlığını düşünen yetkililer, tersine Norveç gibi yapmaz mı? Bu nasıl bir vurdumduymazlıktır?

Önce şeker fabrikaları satılıyor; ortada bir sürü dedikodu dolanıyor... 'NBŞ üreten ABD'li Cargill firmasına söz verildi' deniyor. Biz bunların gerçek olmamasını ümit ederken, bir de dönüp NBŞ'NİN GÜMRÜK VERGİSİ SIFIRLANIYOR!

Yazık bu millete.. etmeyin eylemeyin ağalar.. ÇOCUKLARIMIZA KIYMAYIN!

A. Erhan Ayberk (Haberalp Özel)









Editör: TE Bilisim