Sağlıkta şiddet nedir? Sağlıkta şiddet nedir?
 Sağlık çalışanları açısından, sağlıkta şiddete, kamu hastaneler birliklerine, döner sermaye yönetmeliğine, kamu özel ortaklığıyla kurulacak olan şehir hastanelerine, sağlıkta dönüşüm yapılırken bölünmenin yapıldığına dair açıklamalarda bulundu. 
 14 Şubatta yayınlanan ek ödeme yönetmeliğinde yer alan bazı düzenlemelerin iptali için Türk Sağlık-Sen tarafından Danıştay’a dava açıldığını açıkladı. Sağlık bakanlığında yürütülen hizmetlerin taşeron firmalar tarafından yürütüldüğünü ve bu taşeronlaşmanın kangren hale geldiğini en kısa sürede buna çözüm bulunması gerektiğini çarpıcı istatistiklerle açıkladı. Sağlıkta şiddette hergün onlarca olay yaşandığını ve buna hukuken herhangi bir yaptırımın olmadığını bildirdi. Sağlık çalışanlarının döner sermayelerinden yapılan yüksek vergi yükünün ve gelir vergisinin adaletsiz olduğunu ve kaldırılması gerektiğini, döner sermaye gelirlerinin yapılan kesintiler doğrultusunda emekliliğe yansıtılması ve sağlık çalışanlarının emeklilikte diğer çalışanlarla haklarının eşitlenmesi için Başbakanlığa sunulmak üzere imza kampanyası düzenlediklerini açıkladı. İş güvencesinin ortadan kaldırılması ile ilgili anayasanın 128. maddesinin mevcut haliyle muhafaza edilmesi gerektiğini bildirdi.

 Sayın Önder Kahveci'nin gündeme dair yaptığı açıklamalarda ise son dönemde yapılan anayasa çalışmalarında Türklük kavramının anayasadan çıkartılmasının Türkiye Kamu Sen olarak karşısında olduklarını ve Türklük kavramının anayasadan çıkartmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini açıkladı. 

Editör: TE Bilisim