51 milyon lira maliyetle yapılan Gümüşhane Devlet Hastanesi, yanlış zemin seçimi nedeniyle 4 yıldır açılamıyor.
4 yıl önce yapılan ama heyelan tehdidi nedeniyle açılmayan Gümüşhane'deki devlet hastanesinde, yeni bir gelişme yaşandı.

Devlet hastanesi için güçlendirme ve heyelan önleme projesi hazırlandı.

Gümüşhane'de Bağlarbaşı mevkiinde yapımına 2012 yılında başlanan ve 51 milyon liraya mal olan 8 katlı, 200 yataklı ve bünyesinde 10 ameliyathane ile 30 yoğun bakım ünitesi yer alan yeni devlet hastanesinin inşaatı, 2015´te tamamlanmıştı.



Yamaç araziden elde edilen alan üzerine inşa edilen hastane binasında ve zemininde, çatlaklar oluştuğu gözlendi. Hastane, zemindeki kayma riski nedeniyle 4 yıldır hizmete açılamadı.

51 MİLYON LİRAYA YAPILDI

Gümüşhane Devlet Hastanesi, 2015 yılında 51 milyon liraya yapıldı. 

Kansere çare buldular! İlk 2 dozda büyük başarı 7 yılda 10 bin kişiye umut olacak Kansere çare buldular! İlk 2 dozda büyük başarı 7 yılda 10 bin kişiye umut olacak



AĞIRLIK YAPAN MALOZLAR TEMİZLECEK

Hastane binası için zemin güçlendirme ve heyelan önleme projesi hazırlandı. AFAD tarafından hazırlanan proje ile hastanenin kuzey ve güney cephesinde bulunan kayalık alanlardan yaklaşık 390 bin metreküp hafriyat çıkarılacak, ağırlık yapan yamaçta molozlarının temizlenmesinin ardından 600 metre uzunluğunda 3 sıra diyafram duvar örülecek. Proje ile zemin kayması riski ortadan kaldırılarak hastane hizmete açılacak.

Editör: TE Bilisim